Güncel Haberler

RESMİ: Nunnally, Maccabi Forması ile Yeniden Euroleague’de (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, transfer hedeflerinde mutlu sona ulaşmaya devam ediyor.

Reynolds’dan sonra James Nunnally ile de anlaşarak önemli bir hamleye daha imza attılar. Taraflar arasında 1+1 yıllık kontrat imzalandığı resmi olarak açıklandı.

2.01 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli kısa forvet, geride bıraktığımız sezon NBA sahnesinde Pelicans ile sadece 9 maçta ortalama 5.3 dakika sahada kalabilmiş ve 1.7 sayı, 1.0 ribaund ile katkı verebilmişti.

Nunnally bir önceki sezon ise temsilcimiz Fenerbahçe’ye sezon ortasında imza atmış ve Euroleague sahnesinde 4.2 sayı, 1.4 ribaund ile beklentilerin altında bir performans sergilemişti.

EDİTÖR YORUMU:

Nunnally’nin halen Euroleague sahnesinde aranan, istenen bir oyuncu olmasının temel nedeni şutör özellikleri. Topu yüksekten çıkardığı çabuk tetiklediği bir şut mekaniğine sahip. Bu da onu özelikle ceza atışlarında avantajlı bir konuma sokuyor, rotasyon gelmeden şutunu gönderebiliyor. Genelde kanatlardan ve diplerden yüksek yüzdeyle kullanıyor şutlarını. Bu arada tek dribbling üzerinden yana da ya da bir adım geriye çekilerek de kendisine pozisyon yaratabildiğini, bu şutlarda da başarılı olduğunu hatırlatalım. Hareketli pozisyonlarda ve dribbling üstü şutlarda ceza atışlarındaki kadar güven vermiyor, istikrarlı değil. Yine de perde sonrası dribblingini kesmemesi ve hücumun devamlılığını sağlaması artı buralarda pas dağıtımı yapabilmesi de önemli artıları. Potaya kadar gitmek istediği pozisyonlarda trafik içinde patlayıcılığı olmadığı için zorlandığı için net bir bitirici değil ama orta mesafeden floaterlarla da üretmeye başladı son dönemde. Ayrıca ters eşleşmeyi yakaladığında rakibine sırtına alabiliyor ama bu pozisyonlarda genelde boş şutörü bulup pasla beslemeyi tercih ediyor.

Onun için ortalama bir savunmacı diyebiliriz. Dizlerini kırarak küçülebilmesi ve yanal hareketliliğinin iyi olması nedeniyle 2 ve 3 numaralara karşı sorun yaşamıyor, hatta güçlü fiziğiyle avantaj sağlıyor genelde. Ama topsuz savunması ve adam takibi sorunlu, perdelere de kolay takılabiliyor ve burada fiziğinin dezavantajını yaşayabiliyor ki ayakları da yeteri kadar hızlı değil, perdeye takıldıktan sonra geri dönüp rakibine yetişemiyor. İkili oyun savunmasında uzunlar tepeye çıkınca rotasyonlarda uzun kollarını kullanarak pas açılarını kapatıp top çalmalarla takımına destek olabiliyor. Kalın ve sert kanat oyuncularına karşı alçak postta bile savaşabiliyor güçlü fiziği sayesinde. Fiziğine ve pozisyonuna rağmen ribaundlardaki performansı ise beklentilerin oldukça altında. Avrupa sahnesinde neredeyse 4 numara fiziğine sahip bir kanat oyuncusu olarak bu alanda vasat bir isim.

İlk Fenerbahçe döneminde yüksek yüzdeli üçlükleri ile taraftarların gönlünde taht kuran Nunnally, sezon ortasında kısa rotasyonundaki şutör eksikliğini doldurmak için tekrar takıma katılmıştı. Ancak ne eski günlerini ne de Milano’daki başarılı performansını yansıtamadı ve o da takımın negatif havasına adeta uyum sağlayarak neredeyse hiç katkı veremediği bir sezonu geride bıraktı. Milano günlerinde daha özgür olduğunda özellikle hücumda ne kadar verimli olabileceğini göstermişti. NBA sahnesinde ise savunmadaki defoları onun sürelerini çok kısıtladı, bu alana biraz daha konsantre olup kendisini geliştirebilseydi rotasyonda kendisine yer bulabilirdi. Maccabi’de de zaten skorer özellikleriyle takıma katkı sağlayacağından, özellikle 3 sayı tehditi ile değer katacağından şüphem yok ama konu savunmaya gelince koç Sfairopoulos’un istediklerini verebileceğini hiç ama hiç zannetmiyorum

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …