Güncel Haberler

İDDİA: Asvel’in İgilendiği İsimlerden Birisi McCollum (Analiz)

Gelecek sezon da Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan ve büyük olasılıkla A lisanslı alacak olan LDLC Asvel Villeurbanne guard rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirmek istiyor.

Totalbasket.gr’nin haberine göre ülkemizde Anadolu Efes ve Galatasaray formalarını da terletmiş olan, geçtiğimiz sezon ise Khimki‘de izlediğimiz Errick McCollum ile ilgileniyorlar.

1.88 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli guard, bu sezon Euroleague sahnesinde 28 maçta görev alırken 3 tanesinde ilk 5 başlamış, ortalama 21:34 dakika sahada kalırken 11.6 sayı, %34.4 3sayı, 2.4 ribaund, 2.3 asist, 11.3 verimlilik puanı ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

McCollum’u ülkemizde Efes ve Galatasaray ile geçirdiği dönemden dolayı çok iyi tanıyoruz. Çabuk ve patlayıcı ilk adımı ile potaya atak etmeyi seven, dribbling üstü şut tehditi de bulunan komple ve aynı zamanda agresif bir skorer. Atletizmi ve birebirlerdeki etkinliği ile sürekli potaya giden, temas almayı da çok iyi bilen bir guard ki faul çizgisinde de yüksek yüzde ile oynadığı için bu alanda da takımına önemli anlamda skor katkısı verebilen bir guard. Her iki guard pozisyonunda da süre alabiliyor ama tabiki o saf bir skorer, pası genelde pek düşünmeyen hatta zaman zaman bencil oyunuyla takım arkadaşları ve koçları tarafından eleştirilen bir isim. Khimki ile de takımın içinde bulunduğu kötü dönemde, finansal sorunlara rağmen Mickey ile beraber ayrılmayarak takımı ayakta tutmaya çalışan 2 isimden biriydi.

Topla oynamayı fazla sevmesi ve skoru bulma konusundaki ısrarcılığı hem tercih hataları yapmasına hem de top kayıpları konusunda potansiyelli bir isim olmasına neden oluyor. Bu sezon bu istatistikte ortalama 1.6 seviyesine inerek iyi bir iş çıkarmış olsa da bu alanda halen mimli bir isim. Diğer taraftan savunmada göstermelik işler yapan, takımını oyunun bu tarafında zaman zaman 4 kişi bırakabilen bir isim.

Asvel, Heurtel’i kaybettikten sonra topla kendi skorunu üretebilen, birebirleri ve deliciliği ile skorer özellikleri ön planda bir guard almak istiyor takıma. Ancak ben halen Cole da takımda kalacaksa bu transferin pek mantıklı olmayacağını düşünüyorum, çünkü benzer oyuncular. Örneğin ideal olan Diot + Cole ya da Diot + McCollum ile oynamak, hem McCollum hem de Cole’u sahada tutamazsınız ve bu iki oyuncudan birini yedek oturtacak kadar finansal ve rotasyonel bir gücü yok Asvel’in. Ayrıca Heurtel organizatör yönü de kuvvetli bir isimdi, McCollum bu alanda kesinlikle doğru bir takviye değil.

https://www.youtube.com/watch?v=9ED-p6va5J4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …