Güncel Haberler

İDDİA: Lundberg, CSKA ile Uzatmadı ve Rotasını NBA’e Çevirdi! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden CSKA Moskova, geçtiğimiz sezon ortasında takıma katılan ve performansı ile koç Itoudis’in gözüne giren Gabriel Iffe Lundberg‘e kontrat yenileme teklifini iletmişti.

15min.lt’nin haberine göre Danimarkalı guard yeni kontrat teklifini kabul etmedi ve Ağustos ayını bekleyip NBA şansını deneyeceğini belirtti.

1.93 metre boyunda olan 26 yaşındaki Lundberg, Euroleague’deki çaylak sezonunda 15 maçta görev alıp 2 kere ilk beş başladı ve ortalama 20:06 dakika sahada kalırken 11.3 sayı, %43.6 3sayı, 2.5 ribaund, 2.2 asist, 11.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

Danimarkalı guard hakkındaki detaylı analizimi CSKA transferi öncesi sizler için BURADA yapmıştım.

Açıkçası beni hiç yanıltmadı ve Euroleague sahnesine hemen adapte oldu ve CSKA’ye kenardan gelerek enerji ve skor katkısı verdi. Stelmet Gora’daki harika performansının ardından müthiş yetenek paketiyle Euroleague sahnesinde de kendisini kanıtladı ve doğal olarak bir çok oyuncu gibi o da NBA macerasını deneyimlemek istiyor. Güçlü fiziği ve NBA seviyesinden geri kalmayacağı atletizmi ile orada da kendisine rol oyuncusu olarak şans bulabileceğini düşünüyorum ki NBA’deki çoğu maçta Euroleague’deki gibi karşısında sert ve komple savunmalar olmayacağını, daha yüksek tempoda oynanan maçlarda yer alacağını düşünürsek artılarını çok daha fazla ortaya koyabilecektir.

Açık alandaki etkinliği ve fiziksel olarak NBA basketboluna uygunluğu ile rol oyuncusu olarak başlayıp gelişimini orada da sürdürebilirse oynayacağı takımın guard rotasyonunun derinliğine bağlı olarak da rotasyonda 7-8. basamaklara kadar çıkabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …