Güncel Haberler

İDDİA: Cordinier, NBA Olmazsa Baskonia ile Devam Edecek (Analiz)

Geride bıraktığımız sezon Pro A ve EuroCup’da sergilediği performansla dikkatleri üstüne çeken Nanterre‘in Fransız kanat oyuncusu Isaia Cordinier‘in bir sonraki adresi netleşiyor.

Fransız basınında çeşitli kaynakların doğruladığı habere göre önceliği NBA olacak, ki bildiğiniz üzere 2016 Draftı’nda Hawks tarfından 2. tur 44. sırada seçilmişti, ama istediği kontratı ve ilgiyi göremezse yoluna Turkish Airlines Euroleague sahnesinde TD Systems Baskonia ile devam edecek.

1.96 metre boyunda olan 24 yaşındaki Cordinier bu sezon Pro A’da 34 maçta ortalama 30.8 dakika sahada kalırken 12.0 sayı, %24.3 3sayı, 4.9 ribaund, 3.7 asist, 1.5 top çalma, 15.7 verimlilik puanı ve EuroCup’da ise 13 maçta ortalama 33.7 dakika shada kalırken 15.8 sayı, %44.9 3sayı, 5.2 ribaund, 3.2 asist, 1.7 top çalma, 19.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hem 2 hem de 3 numarada görev alabilen genç oyuncu, etkili penetreleri ve ribaundlara yaptığı katkıyla enerjisi yüksek bir kanat. Nanterre’in yüksek tempo basketbolunda topla da takımını hücuma kaldırabilmesiyle dikkat çekti. Ayrıca deliciliğinin yanı sıra dribbling üstü şut tehditine de sahip. Hücumda atletik özellikleri ve patlayıcılığı ile şut tehditi de birleşince çok yönlü bir isim konumuna gelmiş durumda. Ayrıca kesinlikle pas opsiyonunu da yabana atmamak lazım. Bu sezon saha görüşü ve organizasyon özelliklerini de geliştirdi. Artık şut ve penetre dışında 3. opsiyon olarak da pası da ekledi silahlarına. Savunmada da gelecek vaadeden, enerjisi, fiziksel temastan kaçmaması ile koçların çalışkanlığı ile takdir ettiği bir oyuncu.

Cordinier atletizmi ve patlaycılığı ile hücumda fiziksel anlamda pek sorun yaşamasa da Euroleague sahnesindeki sert forvetlerle karşılaşabilme, onları savunmada göğüsleme anlamında sorun yaşayabilir, biraz daha kalınlaşıp güçlenmesi gerekiyor. Bunun yanında dış şutları halen istikrarlı değil, evet kesinlikle bir tehdit yay gerisinden ama Pro A’da sadece 24.3 ile atarken EuroCup’da ise 44.9 ile atması durumu özetliyor zaten.

Geçen yaz da adı Baskonia ile geçmiş, bu transfer döneminde Fenerbahçe de onunla ilgilenmişti ama bu sezonun Nanterre’de geçirerek gelişimini bir alt seviyede sürdürmeyi istemişti ki bunu da EuroCup’da sezonun en iyi beşine seçilerek istediği gibi başarmış oldu. Sezonun en verimli ikinci oyuncusu olmanın yanı sıra ortalamada en çok sahada kalan ismi oldu ve her maçta minimum 5 ribaund, 3 asist üretebilen tek oyuncu olarak da nasıl önemli bir çok yönlü silah olduğunu da kanıtlamış oldu. Umarım NBA’e gitmek yerine en az bir sezon koç Ivanovic yönetiminde Baskonia forması ile Euroleague’in tozunu yutar ve gelişimini burada sürdürür.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …