Güncel Haberler

Asvel, Tarczewski ile İlgileniyor (Analiz)

Gelecek sezon Turkish Airlines Eurleague sahnesinde boy göstermeye devam edecek ve A lisansı alması beklenen LDLC Asvel Villeurbanne, uzun rotasyonuna eklemek istediği isimlerden birini netleştirdi.

Olimpia Milano‘nun yollarını ayırması beklenen Kaleb Tarczewski ile ilgileniyorlar. Bildiğiniz gibi transfer döneminin başında adı Barça ile de anılıyordu ama İspanyol ekibi tercihini Sertaç’dan yana kullanmıştı.

2.13 metre boyunda olan 28 yaşındaki dev uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 39 maçta görev alırken 24 maçta ilk beş başladı ama ortalamada sadece 13:24 dakika sahada kalabildi ve 4.0 sayı, 2.9 ribaund istatistikleri ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Tarczewski hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Fall’u Olympiakos’a kaptıran ve Hayes ile de yola devam etmeyecek olan Asvel, genç ve atletik uzun Bako ile beraber 5 numara için sert, çalışkan ve tecrübeli bir isim arıyordu. Bu anlamda da Milano’nun Tarczewski ile yollarını ayıracak olması onlar adına önemli bir fırsat oldu. Haddini bilen ve sınırlı kapasitesini en verimli kullanmak için çalışan bir uzun olan Tarczewski, Bako ile beraber 5 numarada Euroleague sahnesinde sırıtmayacak, oyunun iki alanında da takıma değer katabilecek bir isim.

İstikrarı ve güçlü fiziği ile Asvel’in düşük tempoda oynadığı yarı saha basketbolunda da faydalı olacaktır. İkili oyun savunmasında da kendisini geliştirdi ve Bako’nun kenarda olduğu anlarda bu anlamda da fazla sorun yaşatmayacaktır Asvel. Fall ve Hayes gibi isimlerin de dış şut tehditi olmadığını, potadan uzaklaştıkça etkilerinin azaldığını düşündüğümüzde Tarczewski’nin de bu alanda bir eksi olmayacağını söyleyebiliriz onlar adına. Özetle doğru düşünülmüş ve faydalı olabilecek bir hamle.

https://youtu.be/PYE8gfap5KE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …