Güncel Haberler

Olympiakos Eski Yıldızını Gündeme Aldı

Transfer döneminin hızlı ekiplerinden biri olan Turkish Airlines Eurolegue ekibi Olympiakos, uzun rotasyonunu tanıdık ve tecrübeli bir isimle güçlendirmek istiyor.

Yakın zamanda Fall ile anlaşmasını resmi olarak duyurması beklenen Yunan ekibi, 5 yıl önce takımın formasını giymiş olan ve Maccabi Tel Aviv ile gelecek sezon için opsiyonu olmasına rağmen yollarını ayırması beklenen tecrübeli uzun Othello Hunter ile ilgileniyor.

2.03 metre boyunda olan 35 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon 27 maçta görev alırken sadece 5 tanesinde ilk 5 başladı ve ortalama 20:56 dakika sahada kalırken 8.0 sayı, %51.8 2sayı, 5.3 ribaund, 1.0 asist, 10.7 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tecrübeli uzun hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Olympiakos ile 2 kere Yunan Ligi ve CSKA ile ise 2019’de Euroleague şampiyonluğu yaşamış olan tecrübeli uzunun sağlıklı kalabildiği sürece Euroleague seviyesinde alternatif uzun olarak çok ama çok değerli olacağı bir gerçek. Yunan ekibini zaten yakından tanıyor ve tarafların adaptasyon sorunu yaşamayacağı bir gerçek. Ayrıca üst düzey bir profesyonel ve lider olan Hunter’ın soyunma odasına da pozitif hava getireceği Sloukas, Spanoulis, Printezis gibi isimlerle de uyum sağlayacağını düşünüyorum. Hali hazırda kadroda bulunan Martin ve yeni transfer Fall ile 5 numaradaki dakikaları paylaşacaklar ki Hunter’ın ilerleyen yaşıyla sürelerinin düşeceğini, Fall’un ise rakibe göre zaman zaman sürelerinin sınırlanabileceğini düşündüğümüzde bu transfer çok faydalı olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …