Güncel Haberler

Unics Kazan, Maccabi’nin Tecrübeli Uzunu ile İlgileniyor

Gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague sahnesinde boy gösterecek olan Unics Kazan, kadrosunu tecrübeli bir uzunla güçlendirmek istiyor.

Euroleague’in tecrübeli uzunlarından biri olan Othello Hunter ile yakından ilgileniyor Rus ekibi.

Birleşik Amerikalı uzunun Maccabi Tel Aviv ile gelecek sezon için bir opsiyonu olsa da kulübün onla devam etmek istemediği gelen haberler arasında.

2.03 metre boyunda olan 35 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon 27 maçta görev alırken sadece 5 tanesinde ilk 5 başladı ve ortalama 20:56 dakika sahada kalırken 8.0 sayı, %51.8 2sayı, 5.3 ribaund, 1.0 asist, 10.7 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hunter, ilerleyen yaşı ve bu sezon gözünden yaşadığı sakatlığın da etkisiyle zaman zaman Maccabi’yi yanlız bıraktı ya da beklenen performansları sergileyemedi. Ama halen ligin en atlet, en iyi ikili oyun bitiricilerinden biri. Çabuk ayakları, patlayıcılığı ve doğrru koridordan potaya yaptığı devrilmelerle guardlara adeta “siz topu potaya doğru havalandırın, gerisine karşışmayın” diyen bir uzun. Sezon boyunca yaptığı hava harekatları ve smaçlarla hem takımını hava soktu hem de skora önemli katkılar verdi. Diğer taraftan oyunun savunma alanında da atletizmi ve patlayıclığı ile halen önemli bir blok tehditi. Gerek zayıf taraftan getirdiği yardımlarda gerekse penetre eden oyuncuya temas sağlayarak yükseldiği pozisyonlarda şutları bozabilen bir isim. İkili oyun savunmasında da güvenilir isimlerden biri, yanal çabukluğu ilerleyen yaşına rağmen halen iyi durumda. Ribaundlar konusunda her iki pota altında da önemli bir silah olduğunu söylemeye gerek yok. Evet ilerleyen yaşıyla eskisi kadar atletik değil belki ama tecrübesi ve pozisyon bilgisi onu kendisinden daha iri ya da atket uzunlara karşı bile bir adım öne taşıyabiliyor.

Gelelim eksilerine. Elbette artık eskisi kadar güçlü ve sağlıklı değil, dakikaları arttıkça çabuk yoruluyor, yıpranıyor ve bu da sakatlık riskini beraberinde getiriyor. Potadan uzaklaştıkça etkisi azalan bir uzun, hücumdaki neredeyse tek silahı ikili oyunlardaki bitirişler ve hücum ribaundlarından gelen ikinci şans sayıları. Savunmada ise artık guardları istikrarlı bir şekilde takip etmekte zorlanabildiğini gördük, onun üstüne sürekli oynanan ikili oyunlarda çabuk pes edip geri adım atabiliyor, dakikalarının ayarlanması gereken bir uzun.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …