Güncel Haberler

RESMİ: Zalgiris, Giffey’i Transfer Ettiğini Açıkladı

Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı takımlarından biri olan Zalgiris Kaunas, forvet rotasyonuna takviye yapı.

Litvanya temsilcisi beklenen transfer hamlesini resmi olarak açıkladı ve bu sezon Alba Berlin‘in kaptanlığını yapan tecrübeli forvet Niels Giffey ile 1+1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

Giffey hakkındaki mini analizimi daha önce sizlerle BURADA paylaşmıştım.

30 yaşında olan 2.00 metre boyundaki Giffey bu sezon Euroleague sahnesinde 24 maçta ortalama 20 dakika süre alırken 8.1 sayı, %41.8 3sayı, 2.9 ribaund, 1.4 asist istatistikleriyle katkı vermişti. 11. haftada Khimki karşısında ürettiği 22 sayıyla da kariyer rekorunu kırmıştı bu sezon.

Connecticut ile 2 kez NCAA şampiyonluğu yaşadıktan sonra 2014 yılında Alba’ya katılan Giffey, transfer gerçekleşirse kariyerinde ilk defa Alba dışında başka bir takımın formasını giymiş olacak. Milli takım formasını da giyen tecrübeli forvet, kaptan olarak 2020 Almanya Ligi şampiyonluk kupasını da kaldırmıştı Alba formasıyla.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …