Güncel Haberler

RESMİ: Scariolo Avrupa’ya Döndü ve Virtus Bologna’nın Başına Geçti!

Son yaptığı açıklamaların ardından beklenen hamleyi resmiyete döktü koç Sergio Scariolo!

İtalyan koç NBA’de Avrupalı koçların kabul görmesinin çok zor olduğunu anladığını belirtmiş sonrasında da Raptors’daki görevinden ayrılmıştı.

Ardından da beklenen resmi açıklama geldi ve artık İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu Virtus Bologna‘da koç Djordjevic’den boşalan koçluk koltuğunda o oturacak. İspanya milli takımındaki görevine de devam edecek.

Scariolo 2018 yışından bu yana Kanada ekibinde koç Nurse’ün baş yardımcılığını yapıyordu ki bu sezon Rockets karşısında onun yokluğunda baş antrenör olarak da takımın başında sahaya çıkmıştı.

2019’da Raptors ile NBA şampiyonluğu yaşamış olmasının yanı sıra İspanya milli takımının başında da 7 kere madalya kazanmayı başardı. 3 kez Eurobasket, 1 kez Dünya Kupası kaldırdı ve tarihte hem NBA şampiyonluğu yaşatıp hem de Dünya Kupası’nı kaldırabilen tek isim olarak yerini aldı.

Tecrübeli koç son olarak Avrupa kıtasında 2013-14 sezonunda bir takım çalıştırmış, o dönemki adı Laboral Kutxa olan TD Systems Baskonia’nın başında görev almış. Scariolo kariyerinde daha önce Milano, Malaga, Real Madrid ve Fortitudo gibi takımları da çalıştırmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bologna, Belgrad Deplasmanından Son Nefeste Çıktı

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde Virtus Bologna konuk olduğu Partizan‘ı son nefeste 75-77’lik skorla …