Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris, Alba’nın Kaptanı ile Anlaştı!

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas da gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladı ve ilk transferini büyük ölçüde bitirdi.

Litvanya kaynaklı 15min sitesinin haberine göre halihazırda Alba Berlin‘in kaptanı olan uzun forvet Niels Giffey ile prensipte anlaştılar, sezonun bitmesinin ardından imzalar atılacak.

29 yaşında olan 2.00 metre boyundaki Giffey bu sezon Euroleague sahnesinde 24 maçta ortalama 20 dakika süre alırken 8.1 sayı, %41.8 3sayı, 2.9 ribaund, 1.4 asist istatistikleriyle katkı vermişti. 11. haftada Khimki karşısında ürettiği 22 sayıyla da kariyer rekorunu kırmıştı bu sezon.

Connecticut ile 2 kez NCAA şampiyonluğu yaşadıktan sonra 2014 yılında Alba’ya katılan Giffey, transfer gerçekleşirse kariyerinde ilk defa Alba dışında başka bir takımın formasını giymiş olacak. Milli takım formasını da giyen tecrübeli forvet, kaptan olarak 2020 Almanya Ligi şampiyonluk kupasını da kaldırmıştı Alba formasıyla.

EDİTÖR YORUMU:

Giffey, istikrarı, soğuk kanlılığı, takım oyununa yatkınlığı ve kaliteli karakteri ile mental anlamda her koçun takımında görmek isteyeceği üst düzey bir profesyonel. Bu açıdan zaten Zalgiris gibi köklü kültürü olan ve oyuncuların mental özelliklerine de çok önem veren bir takım için doğru seçim. Yaşı ilerleyen ve artık verimi düşen Jankunas’ın yerine dış şut tehditi bulunan, pozisyon bilgisi yüksek, topsuz oyunlarda da takıma katkı sağlayan ve haddini bilen, sınırlarını doğru tespit eden bir hamle yapmış olacaklar Giffey ile. Ayrıca hem savunmada hem de ribaundlarda savaşçı kimliği ve fiziksel temastan kaçmayan yapısı ile koç Schiller’in güvendiği isimler arasına hızlıca gireceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …