Güncel Haberler

FLAŞ: Olymiakos, Ezeli Rakibi Panathinaikos’un Uzununa Teklif Götürdü!

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olympiakos, transfer çalışmalarında en agresif olan takımlardan biri.

Uzun rotasyonunu güçlendirmek isteyen Pire ekibinin gündemindeki isim ise ezeli rakipleri Panathinaikos ile kontratı sona eren ve serbest kalan Kostas Mitoglou.

İsrail kaynaklı Walla’nın haberine göre Yunan forvet 3 yıllık bir kontrat teklifinde bulundular bile. Diğer taraftan Eurohoops da bu teklifi doğrularken oyuncunun öncelikle kulübü Panathinaikos ile görüşmek istediğinin altını çizdi. Ayrıca sizlere daha önce ilettiğim üzere Milano da onun için devrede eğer A planı olan Melli’yi alamazlarsa özellikle.

2.10 metre boyunda olan 25 yaşındaki genç uzun, bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maçta forma giyerken 23 tanesinde ilk 5 başladı ve ortalama 20:18 dakika süre alıp 9.3 sayı, %29.5 3sayı, 5.4 ribaund, 11.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

Mitogolou hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Transfere Olympiakos cephesinden bakarsak ellerinde zaten 4 numarada Vezenkov var ve tecrübeli Printezis’in kontratı sona erdi, onunla uzatıp uzatmayacakları, basketbola devam edip etmeyeceği de henüz net değil. Ama Vezenkov 3 numaraya kayabilen bir isim dış şut tehditi çok iyi olduğu için ve Printezis de artık eski gücünde, formunda değil. Dolayısıyla buraya Mitoglou gibi enerjik ve pota altı etkinliği iyi seviyede olan bir uzunu eklemek bence değerli ki bu sayede 4 numarayı yabancı transferi yapmadan geçip daha yüksek bütçeleri diğer pozisyonlara kaydırabilirler. Halihazırda Sloukas ve Walkup gibi organizasyon becerisi yüksek guardlar varken Mitoglou’nun da verimliliğinin bir kademe daha artacağını söyleyebiliriz. Özetle Yunan uzun için iki ekip de forma giymek bence faydalı olacaktır, iki takım da koçun gözüne girip kendisine rahatlıkla rotasyonda iyi bir yer bulacak özellillere ve çalışkanlığa sahip bir isim. Bu arada temsilcilerimizin onun için devrede olmaması hayli ilginç, özellikle Sertaç ve Moerman’ı kaybeden Efes’e çok faydalı olabilirdi.

https://youtu.be/kwmcvT73drw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …