Güncel Haberler

Scariolo: “NBA, Avrupalı Bir Koçun Başantrenörlüğüne Hiç Hazır Değil!”

Adı sıkça İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu Virtus Bologna ile anılan Sergio Scariolo, Avrupalı koçların NBA‘deki durumları ve kendisinin de Avrupa’ya dönüşüne dair önemli açıklamalar yaptı.

Uzun yıllardır İspanyol Milli Takımı’nın başantrenörlüğü ile beraber NBA’de de eş zamanlı olarak yardımcı antrenörlük yapan koç Scariolo’ya Avrupa’ya geri dönerek Raptors’daki görevini tamamen bırakmaya hazır olduğunu dile getirdi.

İspanya kaynaklı Cope Malaga’ya açıklamalarda bulunan İtalyan koç NBA’deki Avrupalı koçların da durumunu değerlendirdi:

Bir şeyler katıyor, bir deneyim yaşıyor, büyüyor, yeni duygular tadıyorsunuz. Benim için NBA’in bir Avrupalı koça baş antrenör olarak yatırım yapmaya hiç hazır olmadığı açık. Avrupalı bir koçun, bir menajerin veya sportif direktörün bir tavanı var gibi gözüküyor. Büyük bir saygı ve ilgi var ama sanki bir noktada artık bize uygun bir yer değilmiş gibi bir şey var. Bunu kabullenmek ya da kabullenmeyi bırakmak lazım ama bununla savaşmak çok mantıklı değil.

Cope Malaga & Eurohoops

2018 yazından bu yana Raptors’da koç Nurse’ün birinci yardımcılığını yapan ve bu sezon Kanadalı koçun yokluğunda kısa bir süre takıma geçici olarak koçluk yapan Scariolo, Şubat ayının son böşümünde Rockets’ı yendikleri maçta da benchte takımı yöneten isimdi.

Bu yaz da mesaisine devam edecek olan ve İspanya’nın başında Tokyo Olimpiyatları’nda görev alacak olan İtalyan koçun, Virtus Bologna ile de anlaşarak tekrar ülkesine dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …