Güncel Haberler

İDDİA: Milano’da Öncelik Melli, B Planı ise Mitoglou

Turkish Airlines Euroleague‘de 29 yıl sonra Final Four oynama başarısı gösteren ve sezonu 3. sırada tamamlayan Olimpia Milano, uzun rotasyonuna yıldız bir ismi katmak istiyor.

Sizlere daha önce detaylarını ilettiğim üzere İtalyan ekibinin hedefindeki asıl isim Dallas ile kontratı biten ve serbest kalan Nicolo Melli. Bu transferde bir pürüz çıkması durumunda ise Yunan radyosu Over FM’in iddiasına göre B planı olarak düşündükleri isim, bu yaz Panathinaikos ile kontratı sona erecek olan Kostas Mitoglou.

2.10 metre boyunda olan 25 yaşındaki genç uzun, bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maçta forma giyerken 23 tanesinde ilk 5 başladı ve ortalama 20:18 dakika süre alıp 9.3 sayı, %29.5 3sayı, 5.4 ribaund, 11.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

4 sezondur Panathinaikos formasını terleten Mitoglou’nun öne çıkan özellikleri savaşçı kimliği, atletizmi ve hücumdaki çok yönlü oyunu. Fiziksel temastan kaçmayan ve alçak postta zaman geçirmeyi oyunun her iki alanında da seven Yunan forvet, 4 numara için 2.10 metre boyuyla önemli bir fizik avantajına sahip. Bu sezon sırtı dönük ayak oyunlarını önemli ölçüde geliştirdiğini, dış şutlarında da ilerleme kaydettiğini gördük. Elbette henüz istenen, beklenen istikrara sahip değil ama tamamen boş bırakılıp riske edilebilecek bir oyuncu da değil yay gerisinden. Ayrıca topu yere vurabilmesi ile yüzü dönük silahları da mevcut ve ikili oyunlarda takımın en güvenilir, en yüksek yüzdeli bitiricisi konumunda. Enejerisi ve savaşçı kimliğini en iyi kullandığı yer ise kuşkusuz ribaundlar, özellikle hücum ribaundlarında takımına kazandırdığı ikinci şans sayıları ile fark yarattı bu sezon.

Savunmada çabuk ayakları ile hem ikili oyunda kısaların karşısında durabilmesi, hem de atletizmi ve güçlü fiziği ile rakip uzunların arkasında alçak postta sağlam durabilmesi önemli artılarından, ayrıca blok tehditi de olan bir uzun. Savunmaya getirdiği enerji ve agresiflik tüm takımı etkisi altına alabilecek seviyede, onun için savunma lideri olabilecek seviyede desek yanlış olmaz.

Özellikle bu sezon Euroleague sahnesinde önemli bir tecrübe edindi ve oyunun her iki alanında da kaliteli bir silah olduğunu, önemli bir takım oyuncusu olduğunu gösterdi. Hem 4 numara hem de 5 numarada görev alabilecek bir isim. Milano onunla ilgilenirken özellikle Anadolu Efes’in elini çabuk tutması ve devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum. Sertaç ve Moerman gibi iki önemli pota altı oyuncusunu kaybetmiş olan temsilcimizin kontratı sona ermiş, bonservis bedeli olmayan böyle değerli bir parça için mutlaka aktif olması şart. Fenerbahçe ise Booker’ı aldı elinde Vesely ile Barthel var, Polonara’yı da büyük ölçüde bitirdi. Bu nedenle onların düşeneceği bir hamle değil. Ama belirttiğim gibi Efes’in kaçırmaması gereken bir isim.

https://www.youtube.com/watch?v=kwmcvT73drw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …