Güncel Haberler

Obradovic, Partizan’a Geri Dönüş İhtimali Hakkında Açıklamalarda Bulundu!

Zeljko Obradovic, çok merak edilen Partizan‘a geri dönme ve NBA ihtimalleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa basketbolunun efsane koçlarından Obradovic, 2020 yazında sürpriz bir şekilde Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra herhangi bir takımı çalıştırmadı. Ama bu yaz yeniden parkelere döneceğini açıklaması ve kararını açıklamak için Haziran sonunu işaret etmesiyle piyasada bir çok dedikodu çıkmaya başladı.

Özellikle Sırp koçun 1992’de ilk kez Euroleague şampiyonluğu kazandı Partizan’ın başına yeniden geçeceği kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlandı. İşte tecrübeli koç da NIN ile gerçekleştirdiği röportajda bu ihtimal ile ilgili konuştu:

Partizan’daki insanlarla sürekli temas hâlindeyim ve her zaman Partizan’a yardımcı olmanın yollarını arıyorum. Fakat sadece Partizan’a değil, tüm kulüplerimize bunu yapmaya çalışıyorum.

Avrupa basketbolunda iyi dostlarım var ve bu kulüplerden biri için ne zaman iyi bir söz söylenmesi gerekse bunu yapmaya çalıştım? Neden? Çünkü Avrupa’nın buradan çıkan koç ve oyunculara saygı göstermesi gerektiğine inanıyorum. Avrupa basketbolu için Partizan ve Kızılyıldız’ın EuroLeague’de olması çok önemli. Bu durum gerginliği çok azaltır. İnsanların basketbolu sevdiği ve anladığı bir şehir olarak Belgrad, her hafta dolu salona ev sahipliği yapar ve bu da tüm Avrupa’ya bir mesaj olur. Partizan’a dair hislerim ve Partizan’ın benim için anlamı büyük.

NIN & Eurohoops

Avrupa basketbolunun bir başka önemli ismi Drazen Dalipagic’in “Obradovic’in Partizan’a gidişi beklenmedik bir hamle olur” şeklindeki sözlerini ise Obradovic şöyle yorumladı:

Ne cevap versem bir yöne çekilebilir ama şunu söyleyebilirim: Mesela, bazen çılgınlık iyi değil midir? 1991’de 31 yaşımdayken oyunculuğu bırakıp koç olacağımı eşime söylediğimde çok garipsedi ve ‘Otur biraz dinlen’ dedi. Asıl mesele şu: Ben Avrupa’daki değerimi biliyorum ama bir yere sadece çalışmak için değil, tutku için de gitmek çok önemli.

NIN & Eurohoops

Obradovic son olarak NBA’e gidiş ihtimali ile ilgili ise şunları söyledi:

NBA kesinlikle olmaz. Bence bu, kırılması çok zor bir kısır döngü. Avrupalı koçlara güvenmiyorlar, bu açık. Aslında Amerikalı olan ama kariyerini Avrupa’da inşa eden David Blatt gibi koçlara bile güvenmyiorlar.

NIN & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bologna, Belgrad Deplasmanından Son Nefeste Çıktı

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde Virtus Bologna konuk olduğu Partizan‘ı son nefeste 75-77’lik skorla …