Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris de Evans Yarışına Girdi!

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas, yeni sezon öncesi guard rotasyonunda yeniliğe gidiyor.

Litvanya temsilcisi Walkup’ı Olympiakos’a kaybettikten sonra 1 numaraya takviye yapmak istiyor ve 15min.lt’nin iddiasına göre bu isim adın daha önce Unics ve Maccabi ile de anılan Keenan Evans.

1.91 metre boyunda olan 24 yaşındaki Evans, bu sezon İsrail Winner Ligi’nde Hapoel Haifa formasıyla 31 maçta ortalama 31.9 dakika süre alırken 18.7 sayı, %37.0 3sayı, 4.2 ribaund, 6.2 asist, 2.0 top çalma, 25.7 verimlilik puanı gibi dikkat çekici istatistiklere imza atmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Evans hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha BURADA paylaşmıştım.

Transfere Zalgiris açısından bakacak olursak artık Walkup takımdan ayrıldı ve ellerinde sadece Lekavicius var 1 numara kullanabilecekleri. Dolayısıyla buraya bir takviye yapmaları şart. Evans her ne kadar Euroleague tecrübesi olmayan bir oyuncu olsa da yüksek potansiyelli bir skor opsiyonu ve bu sezon Haifa ile İsrail Winner Ligi’nde kendisini bu şekilde göstermeyi başardı. Her ne kadar Euroleague sahnesinde bu istatistikleri serilemesi kolay olamsa da hem ribaundlar hem de asistler açısından da takıma katkı sağlayabildiğini gördük. Yeniden yapılan mütevazi bütçeli Zalgiris adına alternatif guard olacağınu, 1 numaranın as isminin Lekavicius olacağını düşünüyorum çünkü henüz bir Euroleague takımının direkt oyun kurucusu olabilecek tecrübe ve olgunluk seviyesinde değil.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …