Güncel Haberler

Unics Kazan, Evans’ı Takip Ediyor

Bu sezon 7DAYS EuroCup’da final oynama başarısı gösteren ve gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague‘de boy gösterecek olan Unics Kazan transfer çalışmalarına da başladı.

Guard rotasyonuna taze bir kan arayan Rus ekibinin gündemindeki isimlerden biri bu sezon Hapoel Haifa forması ile izlediğimiz Keenan Evans. Birleşik Amerikalı guard ile sezon içerisinde Panathinaikos ve Maccabi Tel Aviv de ilgilenmiş ama transfer gerçekleşmemişti.

1.91 metre boyunda olan 24 yaşındaki Evans, bu sezon İsrail Winner Ligi’nde 31 maçta ortalama 31.9 dakika süre alırken 18.7 sayı, %37.0 3sayı, 4.2 ribaund, 6.2 asist, 2.0 top çalma, 25.7 verimlilik puanı gibi dikkat çekici istatistiklere imza atmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Evans Avrupa kariyerine 2019-20 sezonunda Igokea’da başladıktan sonra bu sezon da kendisini İsrail Winner Ligi’nde test etmiş genç bir guard. Her ne kadar skorer özellikleri ile ön plana çıksa da aslında hücumda komple özellikleri olan, modern oyun kurucu tanımına uyan bir isim. Avrupa basketbolunun en önemli faktörlerinden biri olan ikili oyunları iyi yöneten, skor tehditi kadar pas tehditi, saha görüşü ve organizasyon becerleri de ortalama üstü seviyede olan bir guard. Bir çok Amerikalı guard gibi o da birebirler konusunda çok etkili, yüksek top tekniği sürati, deliciliği atletizmi artı patlayıcılığı ile izolasyon oyunlarında topu rahatlıkla emanet edebileceğiniz bir isim. Bunun yanında yine Amerikan basketbolunun içinde yetişmesinden dolayı tempoyu seven, olabildiğince takımını da koşturup basketbolu tam sahada oynamak isteyen bir oyuncu. Şutları elbette elit seviyede değil ama en azından istikrarlı ve güvenilir olduğunu söyleyebiliriz, dribbling üstü üçlük tehditi de olması önemli.

Gelelim savunmadaki durumuna. Öncelikle ikili oyunlarda henüz beklenen seviyede değil, Avrupa basketbolundaki öğrenme süreci devam ediyor. Hem perdelere takılabiliyor hem de ne zaman perdelerinde altından geçip ne zaman üstünde kalması gerektiğine karar veremiyor. Savunmacısıyla gerekli fiziksel kontağı kuramadığı gibi onlara fazla alan tanıyor. Aslında fiziksel artıları ve çabuk ayakları ile iyi bir savunmacı olmak için gerekli her artıya sahip ama pozisyon bilgisi, konsantrasyon ve oyun okuma konularını geliştirmesi gerekiyor. Diğer taraftan top çalma konusunda ve pas aralarını takip etme anlamında iyi bir oyuncu.

Evans için direkt Euroleague sahnesine çıkmanın biraz erken olacağını düşünüyorum. Özellikle İsrail Winner Ligi gibi yumuşak savunmaların olduğu bir ligden gelip sert savunmaların ön planda olduğu Avrupa’nın zirvesinde yer alan sahnede çok zorlanacağını öngörüyorum, hücumdaki verimliliği düşeceği gibi kendisinin savunma zaafları da takımına zarar verir. Öğrenme ve gelişim sürecini EuroCup ve BCL platformlarında en az 1 sezon daha ortaya koyuması gerektiğini düşünüyorum. Eğer Euroleague’den bir kontrat alamazsa da bizim EuroCup veya BCL temsilcilerimizin kaçırmaması gereken bir yetenek olduğunu, aynı platformdaki diğer takımlara giderse net olarak KAÇAN BALIK olacağını söyleyebilirim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …