Güncel Haberler

RESMİ: Zenit, Poythress ile Sözleşme Yeniledi

Gelecek sezon wild card (özel davetiye) ile yeniden Turkish Airlines Euroleague‘de yer alması beklenen VTB Ligi ekiplerinden Zenit, iç transferde önemli bir hamleye imza attı.

Kulüpten yapılan açıklamada kontratı sona eren Alex Poythress ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalandığı belirtildi.

27 yaşında olan 2.03 metre boyundaki atletik uzun, bu sezon Euroleague sahnesinde 32 maçta görev alırken 8.6 sayı, 4.3 ribaund, 8.8 verimlilik puanı ve VTB’de ise 18 maçta 9.2 sayı, 4.1 ribaund, 11.6 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Birleşik Amerikalı uzun, atletik özellikleri ve yüksek mobilitesi ile öne çıkan, takıma enerji katan bir isim. Gerek ilk 5 başladığı gerek kenardan geldiği anlarda oyunun iki alanında da takıma değer katan, savaşçı kimliği, takım için sahada olan karakteri ile çok faydalı bir oyuncu. İki pota altında da ribaundlar konusunda koç Pascual’ın yeni sezonda da en güvendiği isimlerden biri olacak. Özellikle hücum ribaundlarında kazandırdığı ikinci şans sayıları, ikili oyunlar sonrası yaptığı hava harekatları ve açık alanda takım koştuğunda bizlere izlettiği spektaküler smaçlarla ön plana çıkmıştı. Bu sezon alçak posttaki silahlarını, ayak oyunlarını da önemli ölçüde geliştirdiğini belirtelim. Ayrıca işin savunma tarafında da gerek zayıf taraftan gelerek yaptığı nefis bloklar gerekse ikili oyunlarda kısaların karşısında kalıp, onları takip ederek yaptığı bloklarla yeni sezonda da Zenit’in önemli parçalarından biri olacak kuşkusuz.

https://www.youtube.com/watch?v=95vypcqdAsY

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …