Güncel Haberler

RESMİ: Valencia, Williams ile Yola Devam Etmiyor

Gelecek sezon büyük olasılıkla 7DAYS EuroCup‘da devam edecek olan İspanya Liga Endesa ekiplerinden Valencia‘da önemli bir ayrılık yaşandı.

Geçen yaz Fenerbahçe Beko’dan ayrılarak takıma katılan ve bu yaz kontratı sona eren Derrick Williams ile yolların ayrıldığı açıklandı.

30 yaşında olan Williams bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maçta görev alırken ortalama 9.0 sayı, 3.1 ribaund, 1.1 asist ve Endesa’da ise 39 maçta 6.6 sayı, 2.3 ribaund ile katkı vermişti.

Bildiğiniz üzere eğer Valencia, play-off biletini kapabilmiş olsaydı gelecek sezon da Euroleague’de yer almaya hak kazanacaktı. Mevcut bütçe EuroCup için fazla olacağından, küçülmeye gitmeleri normal.

Williams cephesinden bakarsak ise Fenerbahçe’deki hayal kırıklığından sonra Yarasalar ile aslında sezona iyi başlamıştı ama sonrasında düşüşe geçti. Sezonun kritik anlarında, takım play-off mücadelesi verirken kalitesinin çok gerisinde bir performans ortaya koydu. Yüksek maliyeti ve bu kadar hayal kırıklığı ile ona bir Euroleague takımının yeniden şans vereceğini pek düşünmüyorum…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …