Güncel Haberler

İDDİA: Olympiakos da Lighty Yarışına Girdi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olympiakos, transferde hızlı hareket etmek istiyor ve kanat rotasyonunu güçlendirme hedefindeler.

Total Basket’in iddiasına göre Kırmızılar’ın gündemindeki isim ise David Lighty. Tecrübeli isim ile Maccabi ve Bayern de ilgileniyorlar ama tekrar hatırlatmakta fayda var, Asvel Villeurbanne ile kontratı devam ediyor, dolayısıyla onu isteyen Fransız ekibine 200 bin Euro bonservis ödemek zorunda olacak.

33 yaşında olan 1.95 metre boyundaki Lighty bu sezon Euroleague sahnesinde 33 maçta prtalama 25 dakika süre alırken 11.3 sayı, %35.1 3sayı, 2.8 ribaund, 1.9 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tecrübeli forvet hakkındaki detaylı analizimi BURADA sizlerle paylaşmıştım.

Lighty ilerleyen yaşına rağmen enerjisi ve çalışanlığı ile örnek profesyonellerden biri. Kesinlikle bir yıldız değil ama hücumda neredeyse her işi ortalama veya ortalama üstü yapabilen, savunmada da takımın her eksiğini tamamlayabilen ve tecrübesiyle soyunma odasına kaliteli bir hava getiren lider bir oyuncu. Özetle her eve lazım isimlerden biri. Bu sezon dış şutlarını geliştirdiği gibi artık penetre pas oyunlarında da etkili ve hücuma derinlik getirebilecek isimlerden biri. Diğer taraftan alçak postttan da üretim yapabilmesi yarı sahada oynamayı seven Olympiakos için artı olacaktır. McKissic’den daha iyi şutör olması bununla beraber savunmada da yüksek enerjiyle oynuyor olması koç Bartzokas’ın sisteminde kendisine sağlam bir yer bulabileceğini düşündürüyor bana. Bir diğer nokta da gündemlerinde olan Hilliard’dan daha düşük maliyetli bir isim olması her ne kadar Asvel’e bonservis vermeleri gerekecek olsa da.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …