Güncel Haberler

Yeni Sezon İçin Bayern ve Maccabi, Lighty ile İlgileniyorlar

Yeni sezon için planlara başlayan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv ile FC Bayern Munich‘in ilgilendiği ortak bir isim var.

Bu sezon Asvel Villeurbanne forması ile sergilediği istikrarlı ve çok yönlü performans ile dikkat çeken tecrübeli kanat oyuncusu David Lighty iki ekibin de gündeminde yer alıyor.

Birleşik Amerikalı oyuncunun hali hazırda 2022 yazına kadar geçerli bir kontratı var ama Fransız ekibinin makul bir bonservis bedeli ile onu gönderebileceği gelen haberler arasında.

33 yaşında olan 1.95 metre boyundaki Lighty bu sezon Euroleague sahnesinde 33 maçta prtalama 25 dakika süre alırken 11.3 sayı, %35.1 3sayı, 2.8 ribaund, 1.9 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Lighty öncelikle kaliteli karekteri, takım oyununa yatkınlığı, ilerleyen yaşına rağmen halen kendisine çok iyi bakması ve halen gelişimini sürdürmesiyle tam anlamıyla örnek bir atlet, genç oyuncuların mutlaka rol model olarak alması gereken bir isim. Önce hücumdaki performansına bir göz atalım. Ceza atışlarında takımın güvenilir isimlerinden biri ve Euroleague sahnesinde de bu alanda kendisini kanıtlamış bir isim. Bununla beraber çok iyi bir penetreci, sürati ve atletik özellikleriyle tam anlamıyla potaya kıvrılan bir isim. Kendini çok iyi geliştirdiği ve artık net bir silah olarak kullandığı bir diğer özelliği ise alçak posttaki üretkenliği. Nerdeyse tüm 2 ve 3 numaralara karşı Euroleague sahnesinde post-up yapabildiğini gördük ve burada hem pas dağıtımı yapabilen hem de geriye çekilerek bulduğu orta mesafelerle üretebilen bir isim. Pas demişken penetre paslar konusunda da hiç fena değil, özellikle uzunları besleme konusunda. Oyunundaki eksik noktalardan biri orta mesafe şut tehditi, bu konuda halen istikrarlı değil.

Onu asıl değerli yapan nokta ise kuşkusuz savunmada verdiği katkı. Oyunu çok iyi okuyan ve sürekli aktif kalan Lighty, çabuk elleri ile dribbling yapan rakiplerini hataya zorlayabildiği gibi pas aralarını da iyi sezen bir oyuncu. Ayrıca atletik özellikleri, pozisyon bilgisi, yanal çabukluğu ve güçlü fiziği ile hem yüzü dönük hem de sırtı dönük pozisyonlarda kesinlikle geri adım atmıyor. Ayrıca çok iyi bir yardım savunmacısı olduğunu, bir kaç pozisyon sonrayı anlayarak rotasyonları kusursuza yakın yaptıını belirtelim, her koçun savunma beşinde görmek isteyeceği bir isim.

Lighty kesinlikle bir yıldız değil ama hücumda neredeyse her işi ortalama veya ortalama üstü yapabilen, savunmada da takımın her eksiğini tamamlayabilen ve tecrübesiyle soyunma odasına kaliteli bir hava getiren özel bir profesyonel. Özetle her eve lazım bir oyuncu.

Bu özellikleri ile savunma konusunda hassas olduklarını bildiğimiz ve oyuncuların karakterlerine artı tecrübelerine de çok önem veren iki koç, Sfairopoulos ve Trinchieri’nin çalıştırdığı Maccabi ve Bayern’de kesinlikle çok faydalı olabilecek bir isim. İlerleyen yaşına rağmen halen enerjisi ve fiziği çok iyi durumda, Asvel için büyük bir kayıp, onu alan takım için de önemli bir kazanç olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …