Güncel Haberler

Milano, Ulanovas ile İlgileniyor

2020-21 sezonunu Turkish Airlines Euroleague‘de üçüncü ve İtalya Lega Basket Serie A‘da ise finalist olarak tamamlayan Olimpia Milano, yeni sezon için transfer çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Beko‘nun gelecek sezon kontratı devam edecek olmasına rağmen karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığı Edgaras Ulanovas ile ilgileniyorlar. Hatırlayacağınız üzere koç Messina geçen yaz da onu kadrosuna katmak istemişti.

1.99 metre boyunda olan 29 yaşındaki Litvanyalı 3 numara bu sezon Euroleague sahnesinde 28 maçta görev alıp tamamına ilk 5 başlarken ortalama 19:34 dakika süre alıp 4.5 sayı, 1.6 ribaund, 1.4 asist, 4.7 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Ulanovas büyük umutlarla geldiği Fenerbahçe’de hayal kırıklıkları ile dolu bir sezon geçirdi. Koç Kokoskov’un sezonun ilk bölümünde ona verdiği süreleri iyi değerlendiremedi. Tabi şunu da belirtmek lazım Ulanovas, kendi şutunu yaratabilen bir oyuncu değil ve hücumdaki yetenekleri sınırlı. Onu devreye sokacak bir pas trafiği, onun alçak posttaki etkinliğini kullanacak setlerin hazırlanması gibi faktörler de önemliydi. Saf bir oyun kurucusu olmayan Fenerbahçe de ondan bu alanlarda faydalanamadı, Zalgiris günlerini adeta mumla arattı. Ayrıca savunmada da ağır kaldı, güçlü fiziğinin avantajını kullanacağı eşleşmeler yerine karşısında çabuk ve atlet isimler gördüğünde zaafları daha da fazla ortaya çıktı, süreleri de azalmaya başladı. Sonrasında bir de üstüne covid sorunları ve sakatlıklar eklenince sezozonun son bölümlerinde ondan hiç faydalanamadılar.

Sağlık nedenlerinden dolayı Litvanya’nın bu yaz oynayacağı Olimpiyat elemelerin yer alamayacağı açıklanmıştı. Dolayısıyla bu transfer için en önemli soru işareti de bu. Sezona ne kadar sağlıklı girebileceği. Diğer taraftan koç Messina’nın yarı sahada Shields ve Micov gibi kısa forvetleri ne kadar iyi kullandığını biliyoruz, Ulanovas’ı da rotasyona dahil ederek koç Kokoskov’un aksine koç Messina’nın onun en değerli özelliği olan 3 numaradaki sırtı dönük hücumlarını daha fazla kullanacağını, sonuçta Milano’nun elinde Rodrgiuez ve Delaney gibi iki önemli oyun kurucu olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Ulanovas’ın yeniden kendisini bulması ve Milano’nun da onun daha uygun bir fiyata ikna etmesi anlamında iki taraf için de kazan kazan imzası olabilir, tabi belirttiğim gibi Ulanovas yazın sağlık sorunlarını tamamen atlatabilirse…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …