Güncel Haberler

İDDİA: Pangos, CSKA ile Prensipte Anlaştı!

Geride bıraktığımız sezon Turkish Airlines Euroleague‘in en iyi beşine seçilen ve transfer döneminin favori isimlerinden biri olan Kevin Pangos‘un yeni adresi belli oluyor.

Yunanistan kaynaklı Gazzetta.gr’de yer alan habere göre Zenit ile kontratı biten Kanadalı guard, CSKA Moskova ile prensip anlaşmasına vardı. Resmi açıklamanın gelmeme sebebi ise yıldız guardın Eylül ortasına kadar NBA çıkış hakkının bulunması.

Hatırlayacağınız üzere Fenerbahçe ve Maccabi Tel Aviv Pangos ile ciddi şekilde ilgileniyordı. Bu gelişmeden sonra iki ekibin de farklı arayışlara girmesi gerekecek.

1.85 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu sezonun en iyi beşine seçildiği Euroleague sezonunda 39 maçın tamamında ilk 5 başlarken ortalama 28:57 dakika süre almış, 13.5 sayı, %39.0 3sayı, 2.0 ribaund, 6.7 asist, 14.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bu sezon James’in koç Itoudis ile anlaşmazlık yaşayarak ayrılması, Strelnieks’den de neredeyse hiç fayda alamamış olmaları oyun kurucu pozisyonunda Hackett’ın omuzlarına ciddi bir yük binmesine neden olmuştu ki tecrübeli oyuncu aslında bunu da başarıyla taşıdı. Ama yeni sezon için kadrolarını güçlendirmek istemeleri ve guard rotasyonuna takviye istemeleri çok normal. Pangos’un çok önemli organizasyonel becerileri olduğunu, takımı tam anlamıyla yöneten bir maestro olduğunu zaten Zenit’deki performansından biliyoruz bu sezon. Ayrıca bu sezon pasör özelliklerinin yanı sıra skorer yönünü de net olarak ortaya koydu. Özellikle Barça karşısında play-off serisinde sergilediği performansla artık bir sonraki seviye için hazır olduğunu, şampiyonluk kovalayan bir takımın oyun kurucusu olabileceğini gösterdi. CSKA’nın elindeki Voigtmann, Milutinov, Shengelia gibi kaliteli uzunların onun yönetiminde çok daha verimli oynayacağını, gelecek sezon yine Final Four’un en güçlü adaylarından biri olacaklarını söyleyebiliriz ki Grigonis gibi bir şutörü de kadroya kattılar, o da Pangos’un organiasyonlarında ceza atışları ile fark yaratacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=DGttTtBwQDk&t=6s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …