Güncel Haberler

İDDİA: CSKA, Henry İçin Devrede!

Turkish Airlines Euroleague‘de gelecek sezon için de iddialı bir kadro kurmak isteyen CSKA Moskova, guard rotasyonuna bir yıldız takviyesi yapmak istiyor.

Rus ekibinin asıl ilgilendiği isim Williams-Goss’u Real Madrid’e kaptırınca Mundo Deportivo’nun haberine göre rotalarını Pierria Henry‘ye çevirdiler ve tecrübeli guard ile ciddi şekilde ilgileniyorlar. Biliyorsunuz Henry’nin adı temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile de sıkça anılıyor.

Vildoza’nın NBA’e gitmesiyle kasasına 2 milyon dolar koyan TD Systems Baskonia, kontratı bu yaz sona erecek olan yıldız guardı için tanteo kuralları gereği Real’in her teklifini karşılama hakkına sahipti, bu nedenle de Real bu yarıştan çekişmişti ama CSKA ile aralarında böyle kurallara bağlı bir rekabet olmayacağı için işleri zor olacak.

1.93 metre boyunda olan 28 yaşındaki Henry Euroleague sahnesinde 34 maçın 17 tanesinde ilk beş başlarken ortalama 26:47 dakika sahada kalmış, 10.5 sayı, %32.9 3sayı, 3.2 ribaund, 7.3 asist, 1.7 top çalma, 16.0 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Henry hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

CSKA açısından bu transfere bakarsak eğer öncelikle ben doğru bir hamle olmayacağını düşünüyorum. Çünkü ellerinde benzer özelliklere sahip ve çok daha tecrübeli olan, ayrıca kariyerinin en verimli sezonlarından birini geçirmiş Hackett var. Dolayısıyla ben Rus ekibinden ya daha saf bir oyun kurucu hamlesi ya da James gibi daha fazla skora dönük bir isim beklerdim. Henry açıkçası sahada herşeyi ortalama üstünde ama elit seviyede yapamayan, çok yönlü ama yıldız olmayan bir guard. Evet bu sezon zaman zaman hücumdaki silahlarını geliştirdiğini, skorer özelliklerinin ön plana çıktığı maçlar gördük ama bu konudaki istikrarı halen ciddi soru işareti…

https://www.youtube.com/watch?v=ZYAxdqE5THE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …