Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe’nin Gündeminde Henry Var!

Ülkemizi Turkish Airlines Euroleague‘de temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko‘nun merakla beklenen guard transferi için gündeminde olan isim belli oldu.

Son 2 sezondur TD Systems Baskonia‘daki performansı ile Euroleague’in elit guardları arasına adını yazdıran Pierria Henry, Sportando’nun haberine göre Fenerbahçe Beko‘nun listesinin başında yer alıyor.

Birleşik Amerikalı guard aslında geçtiğimiz haftalarda Real Madrid ile söz kesmişti ama İspanya’daki tanteo kuralları gereği onların yapacağı her teklife Baskonia’nın karşılık verme hakkı olduğu için bu hamleden vazgeçmişlerdi. Diğer taraftan Henry’nin kontratı bu yaz bitiyor ve oyuncuya yakın kaynaklar önceliğinin Ağustos ayında başlayacak NBA serbest oyuncusu piyasasını test etmek olduğunu belirtiyorlar ki özellikle Minnesota’nın onunla sezonun son bölümünde yakından ilgilendiğini biliyoruz.

1.93 metre boyunda olan 28 yaşındaki Henry Euroleague sahnesinde 34 maçın 17 tanesinde ilk beş başlarken ortalama 26:47 dakika sahada kalmış, 10.5 sayı, %32.9 3sayı, 3.2 ribaund, 7.3 asist, 1.7 top çalma, 16.0 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Henry atletik özellikleri, güçlü fiziği ve açık alandaki etkinliği ile tam Fenerbahçe’nin istediği bir guard. Bu sezon guard savunmasında onun gibi bir silaha çok ihtiyaç duydular, hem 1 hem de 2 numarada rakiplerin etkili skorlerlerine karşı durabilecek önemli bir silah. Diğer taraftan bu sezon pasör özelliklerini de çok iyi geliştirdi koç Ivanovic ile birlikte, hem ikili oyunları etkili ve verimli organize etti hem de penetre pas oyunlarındaki servisleri ile uzunları da Giedraitis gibi şutörleri de çok iyi besledi.

Ayrıca mental olarak iyi durumda olduğunda güçlü potaya gidişleri hatta üçlükleriyle de ne kadar önemli bir skor tehditi olduğunu da biliyoruz. Mental olarak geliştirmesi gereken nokta ise şut seçimleri ve oyuna ne zaman müdahale edeceğini, sazı ne zaman eline alması gerektiğini öğrenmesi.

Gelelim Fenerbahçe ile uyumunun nasıl olacağına. Öncelikle Brown ile benzer özelliklerinin olduğunu belirtmek lazım. Deliciliği, şut tehditinin ikinci planda ve istikrarsız olması, oyun içerisindeki iniş-çıkışları gibi konular ile benzer durumdalar. Ama diğer taraftan Henry çok daha iyi bir organizatör ve penetre-pas silahları ile de öne çıkıyor. Ayrıca Baskonia ile bir Endesa şampiyonluğu yaşadı ve üst seviyelerde de önemli bir tecrübesi var. Bu anlamda Brown’dan çok daha faydalı olabilecek artı özelliklere sahip. De Colo, Vesely, Guduric gibi bitiricileri en iyi şekilde besleyeceğini, kritik anlarda onlara skor yükünü taşıma konusunda da destek olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca Baskonia’da birlikte önemli başarılara imza attığı Polonara ile de tekrar buluşacak büyük olasılıkla, yine iyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Özetle Henry, De Colo, Guduric, Polonara, Vesely gibi bir beş düşündüğümüzde gayet verimli, faydalı ve agresif bir performans sergilemelerini beklemek yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …