Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray Koç Memnun ile Devam Ediyor

ING Basketbol Süper Ligi‘nde geçtiğimiz sezonun hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden biri olan Galatasaray yeni sezonun hazırlıklarına erken başladı.

Geçtiğimiz sezonun ortasında takımın başına geçen Ekrem Memnun, yeni transferlerle beraber tam anlamıyla belirsiz bir sürece giren Galatasaray’da tam anlamıyla ateşten gömlek giymiş, sezon sonunda zorlansa da takımı ligde tutarak görevini başarıyla tamamlamıştı.

Sarı kırmızılılar tecrübeli koç ile 1 yıllık yeni kontrat imzaladıklarını şu şekilde duyurdular:

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, geçtiğimiz sezonun Ocak ayında başantrenörlük görevine getirilen Ekrem Memnun ile sözleşme yeniledi. Geçtiğimiz Mayıs ayında atılan imzalarla birlikte Galatasaray’ın efsanesi Ekrem Memnun, yeni sezonda erkek basketbol takımımızın başında olacak.

İlk olarak 1982’de adımını attığı Galatasaray macerasında 1988’de antrenörlük kariyerine başlayan Ekrem Memnun, kulübün tarihine geçecek sayısız kupa ve başarıya imza attı.

İlk olarak 1982’de adımını attığı Galatasaray macerasında 1988’de antrenörlük kariyerine başlayan Ekrem Memnun, kulübün tarihine geçecek sayısız kupa ve başarıya imza attı.

1996-2002 yılları arasında kadın basketbol takımımızın başantrenörü olan efsane koç, 1998-1999 sezonunda takımıyla birlikte ülke tarihinin kadın basketbolundaki o tarihe dek en büyük başarılarından biri olan Euroleague üçüncülüğünü elde etti. Bu süre zarfında üç Türkiye Ligi (1996-1997, 1997-1998, 1999-2000) üç Cumhurbaşkanlığı Kupası (1996, 1997, 1998) ve iki de Türkiye Kupası (1997, 1998) kazanan takımın başındaydı.

2002’de Erman Kunter yönetimindeki Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nda yardımcı antrenör olarak çalışmayı sürdüren Memnun, 2003 yılında Kosova takımı Sigal Prishtina’nın başantrenörü olup, iki sezon burada normal sezon liderliği, bir Kosova Kupası, bir Kosova Milli Kupası ve bir de Kosova Süper Kupa başarıları gördü.

2005’te yeniden Türkiye’ye dönen Ekrem Memnun, Oktay Mahmuti yönetimindeki Efes Pilsen’in yardımcı antrenörlüğüne getirilirken, bu görevinde üç sezon boyunca devam etti. 2008’de Darüşşafaka Cooper Tires’in başantrenörlüğüne geçip burada iki sezon görevde kaldı.

13 Haziran 2012 tarihinde Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı’nı çalıştırmaya başlayan Ekrem Memnun, ligde Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek 14 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı. 13 Nisan 2014’te ise Euroleague Women finalinde ezeli rakip Fenerbahçe’yi devirerek şampiyonluğa ulaştı ve kulüpler bazında kadınlar basketbol tarihinin en büyük başarısına imza attı. Galatasaray Odebank’ı lig ve Avrupa’da zirveye taşıyan Memnun, aynı sezon Türkiye Kupası’nın da kazanılmasıyla 2013-14 sezonunu 3 kupayla tamamladı ve kulüp tarihinin basketboldaki en tarihi sezonlarından birinde başrolü oynadı.

Sayın Ekrem Memnun’a başarılarla dolu bir sezon diliyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …