Güncel Haberler

FLAŞ: Sertaç, Efes ve Barcelona Arasında Karar Verecek!

Bu sezonun ikinci bölümü ile beraber Turkish Airlines Euroleague sahnesinde sergilediği performansla adından sıkça söz ettiren Anadolu Efes‘in milli uzunu Sertaç Şanlı, kariyerinde çok önemli bir karar verecek.

Geçen yaz Anadolu Efes ile 1+1 yıllık kontrat imzalamıştı ve gelecek sezon için henüz kulüple beraber opsiyonunu kullanıp kullanmama konusunda karar vermediler. İki tarafın da isterlerse tek taraflı olarak opsiyonu kullanmama hakları var.

Bu süreçte ise sürpriz bir gelişme yaşandı; Litvanya kaynaklı 15min.lt sitesinin haberine göre koç Saras milli uzunu ciddi derecede istiyor ve taraflar arasındaki görüşmeler ilerlemiş durumda. Dolayısıyla artık Sertaç’ın, kariyerine Efes’de mi yoksa Barcelona‘da mı devam edeceğine karar vermesi gerekecek.

İspanyol ekibinin teklifi 2 yıllık toplam 4 milyon Euro değerinde, vergiler sonrası Sertaç’ın kazancı 2.3 milyon Euro olacak. Efes’in teklifi de buna yakın ama daha düşük.

2.12 metre boyunda olan 29 yaşındaki Sertaç, bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maçtan 19 tanesinde ilk 5 başlarken, ortalama 14:13 dakika süre aldı ve 7.8 sayı, %34.9 3sayı, 2.2 ribaund, 7.3 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etti. Asıl önemli olan Final Four’daki 2 maçta ise ortalama 19:36 dakika sahada kalırken 15.5 sayı, 5.0 ribaund, 2 blok istatistikleri ile mücadele etmiş olmasıydı.

EDİTÖR YORUMU:

Sertaç hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Konuya Barça açısından bakarsak bu sezon Gasol hamlesine rağmen pota altında sorunlar yaşayan bir takım olduklarını görmüştük. Evet Davies gününde olduğunda takımı enerjisi ile bir yerlere getirmişti boyalı alanda ama onun kötü gününde olduğu, sakat olduğu ya da maç içerisinde yorulup inişler çıkışlar yaşadığı kenera geldiği anlarda çok zorlandılar. Oriola da Gasol da onun yerini dolduramadı. Sertaç hamlesini yapabilirlerse hem fiziksel olarak boyalı alanı bir seviye yukarı çekecekler hem de ikili oyunları yüksek yüzdeli bitirdiği gibi yumuşak bilekleri ile orta mesafe 3 sayı tehditi olan önemli bir hücum silahını kadroya kadar hücumu çeşitliğini arttırmış, derinleştirmiş olacaklar. Ayrıca bu sezon gördük ki boyalı alan savunmasının yanında adam değişme savunmasında da Sertaç artık tecrübesi ve pozisyon bilgisi sayesinde özel bir yere geldi. Bu alanda da koç Saras’ın savunmada istediği herşeyi verebilecek bir uzun. Elbette şampiyon kadroyu bozmak istemeyen Efes onu da bırakmak istemeyecektir ama Ersan’dan sonra bir Türk basketbolcuyu daha Barça forması ile görmek de açıkçası ayrı bir keyif olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …