Güncel Haberler

NBA’de Yılın Savunmacısı Bir Kez Daha Gobert Seçildi!

NBA‘de play-off heyecanı tam gaz devam ederken sezonun bireysel ödülleri de bir bir sahiplerini bulmaya devam ediyor.

Sırp yıldız Jokic’in MVP ödülünü kazanmasının ardından en prestijli ödüllerden biri olan Yılın Savunmacısı ödülü de bir diğer Avrupalı oyuncuya gitti.

Ödülü geçen sezon da kazanmış olan Utah Jazz‘ın Fransız uzunu Rudy Gobert, bir kez daha NBA’in en iyi savunmacısı seçildi ve üst üste 2. toplamda 3. kez bu ödülü kazanmış oldu.

Kariyerinde 2018 ve 2019 yıllarında da bu ödülü kazanan Gobert; Dikembe Mutombo, Ben Wallace ve Dwight Howard’ın ardından bu ödülü 3 kez kazanabilen 4. isim olarak adını tarihe yazdırmış oldu.

Yapılan seçimde Gobert, 100 oydan 84 tanesinde ilk sıradan seçildi ve toplamda 464 puana ulaşarak ödülün sahibi oldu. Ben Simmons ise 15 kişiden ilk sıra oyu aldı ve 287 puanla 2. sırada yer aldı.

Gobert, 2020-21 sezonunda maç başına savunma ribaundları, toplam ribaundlar ve toplam blok kategorilerinde ligin lideri olurken, maç başına bloklarda ise ikinci sırayı aldı. Fransız uzun ayrıca, 6 maçta 15+ savunma ribaundu alırken 8 maçta da 5+ blok yaptı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …