Güncel Haberler

Millilerin Rakibi Çekya’da Vesely Kadroda!

2021 Tokyo Olimpiyatları eleme maçlarında mücadele edecek olan Çekya Milli Takımı‘nın aday kadrosu açıklandı.

Aday kadroda ilk göze çarpan isimler Fenerbahçe Beko‘nun yıldız uzunu Jan Vesely ve Chicago Bulls forması giyen tecrübeli guard Tomas Satoransky oldular. Eski Galatasaraylı tecrübeli şutör Blake Schilb de kadrodaki yerini aldı.

Çekya’nın 18 kişilik aday kadrosunda yer alan isimler şöyle:

Patrik Auda, Richard Balint, Ondrej Balvin, Jaromir Bohacik, David Bohm, Ondrej Hanzlik, Vojtech Hruban, Lubos Kovar, Lukas Palyza, Martin Peterka, Patrick Samoura, Blake Schilb, Ondrej Sehnal, Jakub Sirina, Jan Zidek, Jan Vesely, Tomas Satoransky ve Tomas Vyoral

Çekya, Kanada’nın Victoria kentinde B grubunda milli takımımız ve Uruguay ile beraber önce ilk 2 sırada yer almak için mücadele edecek, sonra da A grubundan gelecek ilk 2 takımla çapraz eşleşerek Olimpiyat bileti kovalayacaklar.

Çekya ilk maçını 1 Temmuz’da milli takımımızla oynayacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Çekya, İsrail’i Yenerek Son Tur Biletini Kapan Ekip Oldu

2022 FIBA EuroBasket‘de Prag’da oynanan D grubu son maçında Çekya konuk ettiği İsrail‘i 88-77’lik skorla …