Güncel Haberler

2020-21 NBA Sezonu En Değerli Oyuncusu (MVP): Nikola “Joker” Jokic

NBA‘de üst üste 3. sezondur MVP ödülününm sahibi bir Avrupalı oyuncu oluyor!

Giannis’in üst üste 2 kere kazandığı MVP ödülünün ardından 2020-21 sezonunun MVP’si de Denver Nuggets‘ın Sırp yıldızı Nikola Jokic seçildi.

NBA tarihinde ilk defa 3 sezon üst üste MVP ödülü Avrupalı oyunculara gitmiş oldu.

Uluslararası oyunculara baktığımızda ise bu bir ilk değil, daha önce Steve Nash iki kere üst üste 2005 ve 2006’da MVP seçildikten sonra, 2007’de de bu ödüle Dirk Nowitzki sahip olmuştu.

Joker, MVP yarışındaki oylamada 76ers’ın Kamerunlu uzunu Joel Embiid’i ve Warriors’un müthiş skoreri Stephen Curry’i geride bıraktı.

26 yaşındaki Sırp pivot sezonu 72 maçın tamamında süre alarak, 2008 Kobe’den sonra bunu yapabilen ilk MVP oldu ve 26.4 sayı, %56.4 2sayı, %38.8 3sayı, 8.3 asist, 10.8 ribaund istatistikleri ile sezonu tamamladı.

2014 NBA Draftı’nda 41. sıradan seçilen Jokic, NBA tarihinde en düşük sıradan draft edilen MVP olarak da yerini almış oldu.

Böylelikle 2020-21 sezonunda Dünya basketboluna net olarak Sırplar’ın damga vurduğunu gördük; Avrupa’nın en prestijli ligi ve Dünya’da NBA’den sonra en iyi lig olarak kabul edilen Euroleague’de Micic’in MVP ödülü kapmasının ardından NBA’de de bir Sırp, Joker ödülü kapmış oldu.

Resim

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …