Güncel Haberler

İDDİA: Olympiakos, Adı Efes ile de Anılan Walkup ile İmzalamak Üzere!

Gelecek sezon için önemli bir yapılanma sürecine girmeye hazırlanan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olympiakos, direksiyona geçmesini istediği ismi belirledi ve anlaşmak üzere.

Yunanistan kaynaklı Live Sport’un haberine göre Kırmızılar, Zalgiris Kaunas ile sözleşmesi biten ve serbest kalan Thomas Walkup ile 2 yıllık toplam $1.6m değerindeki kontrat konusunda büyük ölçüde anlaştılar. Bildiğiniz üzere Birleşik Amerikalı guard ile temsilcimiz Anadolu Efes, Maccabi ve Olimpia Milano da yakından ilgileniyorlardı.

1.93 metre boyunda olan 28 yaşındaki Walkup bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maçta ortalama 24.1 dakika süre alırken 8.2 sayı, yüzde 37.1 3sayı, 3.0 ribaund, 4.5 asist, 10.6 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Birleşik Amerikalı guard hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Walkup için artık seviye atlayabilir, buna hazır dedik. Ama bu sıçramanın Olympiakos olmadığını, doğru adres olmadığını düşünüyorum. Çünkü Yunan ekibinin de bütçesi, durumu, hedefleri Zalgiris’den çok farklı değil. Yeni sezonda da ancak play-off’u hedefleyecek bir takım olmak isteyecekler. Walkup’ın artık daha kafaya oynayan, Final Four hedefleyen bir takımın direksiyonuna oturma zamanı geldi. Elbette Olympiakos’a guard rotasyonunda önemli katkı verir, Sloukas ile beraber de oynayabilir, birbirlerini de yedekleyebilirler ve özellikle organizasyon artı savunma tarafında guard rotasyonunda pozitif etki yaratır. Ama dediğim gibi ne bu etki Olympiakos’u Final Four’a götürebilir, ne de Walkup’ın kariyerinde yeni bir sayfa açabilir….

https://youtu.be/zoLhcBy8Q7o

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …