Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes de Walkup Yarışına Katıldı!

2020-21 sezonu Turkish Airlines Euroleague şampiyonu Anadolu Efes, takımın yıldızlarında, çifte MVP Micic’in NBA’e gitmesi olasılığını dikkate alarak transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Litvanya kaynaklı 15min.lt sitesinin iddiasına göre Anadolu Efes de bir çok Euroleague takımı ile birlikte Thomas Walkup ile ilgileniyor. Birleşik Amerikalı oyuncu halihazırda Zalgiris Kaunas forması giyiyor ve bu yaz serbest kalacak.

Sizlere daha önce ilettiğim üzere Maccabi, Olympiakos ve Olimpia Milano onunla yakından ilgilenen diğer ekipler. Hattta İtalyan basınındaki bir çok kaynak onun Milano ile anlaştığını bile yazmıştı.

1.93 metre boyunda olan 28 yaşındaki Walkup bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maçta ortalama 24.1 dakika süre alırken 8.2 sayı, yüzde 37.1 3sayı, 3.0 ribaund, 4.5 asist, 10.6 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Güçlü fiziği ve deliciliğiyle ön plana çıkan bir guard olan Walkup, her geçen gün üçlük ve orta mesafe şutlarını da geliştiriyor. Hücumda her ne kadar asıl görevi organizasyon olsa da ondan skor katkısı aldığı maçlarda Zalgiris hücumlarının oldukça rahatladığını gördük. Üstün saha görüşü ve pas yetenekleriyle beraber Litvanya ekolünün temelini oluşturan tepe ikili oyunlarında da tam bir uzman oldu. İşin savunma tarafında da çok önemli artılara sahip. 1, 2, 3 numaralı pozisyonların tamamını güçlü fiziği ve çabuk ayakları ile savunabiliyor. Bu nedenle de koç Schiller için bu sezon tam bir jokerdi ve tartışmasız savunmanın da lideriydi. Diğer taraftan artık Zalgiris’deki misyonunu doldurduğunu düşünüyorum. Artık mental olarak bir oyuncunun kariyerinindeki en olgun noktada ve yaşta, bir sonraki seviye için hazır ve zirveye oynayan bir takımda guard rotasyonun as isimlerinde biri olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Genelde sahada çift guardla oynamayı seven koç Ataman’ın sisteminde Micic’in ayrılması sonrası onun yerini doldurabilme potansiyeli yüksek olan isimlerden bir Walkup. Larkin ile Beaubois’nın takımda kalacağını düşünürsek ikisiyle birlikte hem 1 hem de 2 numarada görev alabilecek bir isim. Hem fiziksel olarak o da Micic gibi Larkin’in savunmadaki açıklarını kapatabilir hem de saha görüşü, pas yeteneği ile Micic gibi koç Ataman tedrisatından geçerek farklı bir seviyeye çıkabilir Efes sisteminde. Elbette şuanki performansı ve konumu ile Micic’in yerini şu isim net olarak doldurur diyebileceğimiz bir oyuncu Euroleague sahnesinde yok. Walkup bu adaylardan biri ve bu sezon koç Schiller ile sürdürdüğü gelişim de oldukça önemli sinyaller verdi açıkçası. Efes adına Micic sonrası en doğru takviyelerden biri olacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=zoLhcBy8Q7o

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …