Güncel Haberler

İDDİA: Karşıyaka’nın Yıldızına Monaco Kancası!

Hem FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi hem de ING Basketbol Süper Ligi’nde başarılı bir sezonu geride bırakan Pınar Karşıyaka‘nın yıldızı uzunu Raymar Morgan transferin gözdelerinden biri konumunda.

BSL’de yarı final ve BCL’de final oynama başarısı gösteren Kaf-Kaf’ın yıldızı olan Morgan, Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden AS Monaco‘nun ilgilendiği isimlerden biri. DHA’nın haberine göre İzmir ekibi ile kontratı biten tecrübeli uzun Fransız ekibiyle görüşmelere başladı.

2.03 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun, sezonun en iyi beşine seçildiği BCL sahnesinde 15 maçta ortalama 26.6 dakika sahada kalırken 17.6 sayı, 6.4 ribaund, 2.2 asist, 1.1 top çalma, 20.6 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Morgan orta mesafe tehditi olan, potaya çabuk devrilen, alçak postta üretme konusunda etkili, fiziksel oyundan kaçmayan, ribaundlara çok iyi katkı veren bir undersized uzun. Savunmada da çabuk ayakları ile adam değişmelerde kısanın karşısında kalabilmesi önemli bir artı. Ayrıca tecrübesi ve kaliteli karakteri ile takımdaki oyunculara örnek olan, liderlik eden bir oyuncu. Bu sezon koç Sarıca yönetimindeki Karşıyaka’ya hem saha içinde hem de dışında liderlik eden tecrübeli uzun pota altındaki istikrarlı performansı ile oyunun her iki alanında da tam anlamıyla güven verdi. Oyun ne zaman sıkışsa enerjisi ve savaşçı kimliği ile ama bir blok ya da top çalma ama bir orta mesafe ya da pota altı bitirişiyle takımına hayat veren, geri dönüşlerin fitilini ateşleyen isim oldu. Kariyerinin en olgun ve en verimli dönemini geçirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Euroleague sahnesini kariyerinin başında 2014-15 sezonunda Panathinaikos forması ile test etmiş ama pek başarılı olamamıştı. Sonrasında yaşadığı düşüşten basamakları tekrar tırmanarak çıkmayı bildi. Şimdi tekrar o sahneye çıkmaya hazır ve bu sefer çok daha donanımlı, çok daha tecrübeli bir oyuncu olarak sınavı başarıyla vereceğini, Monaco’ya oyunun her iki alanında da önemli katkılar vereceğini, koç Mitrovic’in sahada en güvendiği isimlerden biri olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …