Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia’dan Moore’a Teklif Var!

İspanya Liga Endesa‘da play-off dönemi hızla yaklaşırken, kadrosundan önemli bir guardı kaybetmek üzere olan TD Systems Baskonia, yerine ekleyeceği isme tekflifini iletti.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Hoopshype kaynaklı habere göre Vildoza’nın New York Knicks ile anlaştığı ve İspanyol ekibininbu transferden 2 milyon dolar bonservis alacağı belirtilmişti.

Bu haberle birlikte İspanya menşeili çeşitli kayanaklara göre Baskonia, bu sezon Çin’in Guangzhou takımında forma giyen Dallas Moore‘a teklif götürdü.

1.85 metre boyunda olan 26 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard aynı zamanda Arnavutluk pasaportuna sahip ve bu nedenle o da Vildoza gibi Liga Endesa’da yabancı statüsünde forma giymeyeceği anlamına geliyor.

Moore bu sezon Çin Ligi’nde 50 maçta ortalama 27.4 dakika süre almış ve 27.4 sayı, %41.4 3sayı, 3.7 ribaund, 5.7 asist, 1.5 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti. Avruoa’daki profesyonel kariyerine Pesaro’da başlayan solak guard sonrasında sırasıyla Hapoel Tel Aviv, Torino ve Nanterre formaları giymişyi.

EDİTÖR YORUMU:

Solak guard, sürati, deliciliği ve özellikle dış şutlardaki yüksek yüzdesi ile hücumda çok önemli bir silah. Topla oynamayı seven bir guard ve ikili oyunlarda perde geldikten sonra dribblingi sürdürüp pas opsiyonu yerine kendi pozisyonunu sürdürüp floater dediğimiz hareketli orta mesafe şutları tercih ediyor ve yüksek yüzdeyle de isabete çeviriyor bu atışları. Yine perde sonrası bulduğu dribbling üstü ülçlükler için “öldürücü” desek kesinlikle yanlış olmaz. Yüksek yüzde ile gönderdiği bu üçlükler nedeniyle perde sonrası ona yardım getirmemeniz pek mümkün olmuyor. Ayrıca yay gerisinden yakala at pozisyonlarında, yani ceza şutlarında da etkili bir silah. Perdelerden çıkarak aldığı topları ya da saha yerleşimine göre tepeden ya da forvetlerden aldığı topları yüksey yüzdeyle bitirebiliyor. Her ne kadar fazla tercih etmese de perde sonrası içeri devrilen ya da dışa açılan uzuna genelde son tercihi ise pası veriyor. İlginçtim ama Çin Ligi’nde Avrupa’daki performansının aksine daha çok pas verdiğini gördük. Özetle sürati, deliciliği, çabuk ilk adımı ve teması aldığında fiziğine nazaran çok daha sağlam ve dengeli kalabilmesiyle potaya kıvrılabilen, aynı zamanda yay gerisinden çok etkili olan, komple bir skorer Moore.

Onun adına söyleyeceğimiz temel eksiler savunmada fazla vakit geçirmeyi sevmemesi ve hücumda genelde kendi skorunu odaklanıp, yanlış tercihler yapıp, zorlama atışlarla takımın dengesini bozabilmesi. Moore için bu nedenle bir oyun kurucu demek pek mümkün değil, o daha çok bir bitirici. Açık alanda koşmayı ve takımı koşturmayı seven, ikili oyunları da genelde perde sonrası kendisi bitirmeyi seven solak guad maç içerisindeki iniş çıkışları ve disiplinsiz tarzı ile de can sıkabiliyor.

Evet skorer özellikleri gerçekten iyi seviyede ama unutmayalım ki Avrupa’da henüz üst düzey bir ligde oynamadı ve Torino ya da Nanterre’deki denemelerinin de pek iyi geçmediğini biliyoruz. Sezonun bu döneminde Vildoza gibi önemli bir parçasını kaybedecek olan Baskonia’nın çok fazla seçeneği yok tabiki ancak şunu net olarak söyleyebiliriz ki koç Ivanovic’in düzeninde Vildoza’nın yerini doldurabilecek bir isim değil Moore. Savunmadaki zaafları ve daha çok bitirmeye odaklı tarzı ile onu daha çok oyun kurucunun yanındaki skorer gibi görebilirsiniz. Henry ile birlikte sahada kalırlarsa bu sayede savunmadaki fiziksel dezavantajlarını da biraz olsun kapatabilirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …