Güncel Haberler

EuroBasket 2022’de Milli Takımımızın Grubu Belli Oldu (Zor kura)

FIBA EuroBasket 2022‘de A Milli Takımımız‘ın yer alacağı grup ve mücadele edeceği rakipler 29 Nisan’da çekilen kura sonucunda belirlendi.

1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Almanya, Çekya, Gürcistan ve İtalya’nın 4 gruba ev sahipliği yapacağı turnuvada ilgili gruplarda yer alacak takımlar kura sonucu belirlendi:

A Grubu:

– Gürcistan
TÜRKİYE
– İspanya
– Rusya
– Belçika
– Bulgaristan

B Grubu:

– Almanya
– Litvanya
– Fransa
– Slovenya
– Macaristan
– Bosna Hersek

C Grubu:

– İtalya
– Estonya
– Yunanistan
– Hırvatistan
– Ukrayna
– Büyük Britanya

D Grubu:

– Çekya
– Polonya
– Sırbistan
– Finlandiya
– İsrail
– Hollanda

EDİTÖR YORUMU:

Gruplardan ilk 4 takım çıkacak ama yine de oldukça zorlu rakiplerle eşleştiğimizi söylemem gerek. Belçika son yıllarda Avrupa basketbolunun yükselen ülkelerinden ve önemli işlere imza attılar. Diğer taraftan İspanya’nın C takımı ile bile eleme maçlarında neler yaptığını yıllardır görüyoruz. Gürcistan da elinde Shengelia ve Shermadini başta olmak üzere önemli silahlar olan, tehlikeli bir takım ve grubun ev sahibi. Rusya eski gücünde değil ve Bulgaristan da bizim kalibremizde değil. En kötü ihtimal bu iki ekibi altımıza alıp ilk 4 sırada yer alacağımızı tahmin ediyorum ama bu senaryoda Rusya’nın kolay lokma olmadığını, canımızı sıkacağını unutmayalım. Tabi Belçika’nın böyle bir sorunu yok ama bizim NBA oyuncularından yoksun olup olmayacağımız da çok belirleyici olacak…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …