Güncel Haberler

Fransız Guard İçin Euroleague Takımları Devrede

Turkish Airlines Euroleague takımlarının bir çoğu şimdiden yeni sezonun hamleleri için çalışmalara başladılar.

Bu takımlardan ikisi de Zalgiris Kaunas ve FC Bayern Munich. Fransa kaynaklı haberlere göre iki ekip de guard rotasyonuna takviye yapmak adına aynı isimle ilgileniyorlar.

Kaynaklara göre bu sezon Metropolitan Levallois forması ile Pro A sahnesinde iyi performanslara imza atan David Michineau ile ilgileniyorlar.

Fransız guardın kulübü ile hali hazırda 3 yıllık kontratı var ama her yaz çıkış maddesi bulunuyor Euroleague için ve bu yaz da bu konuda bir hamle gelebilir.

26 yaşında olan 1.91 metre boyundaki guard bu sezon EuroCup’da 18 maçta ortalama 24.9 dakika süre alırken 9.6 sayı, %25.9 3 sayı, 1.8 ribaund, 3.5 asist ve Pro A’da ise 22 maçta ortalama 24.7 dakika sahada kalırken 11.0 sayı, %39.7 3sayı, 2.3 ribaund, 3.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Alt yapılardan bu yana yeteneği ile bir çok takımın takibinde olan Fransız guard, bu sezon özellikle Pro A sahnesinde iyi işlere imza attı ve istikrarlı performansı ile dikkat çekti. Aletik özellikleri, deliciliği ve gerektiğinde dribbling üstünden hem orta mesafe hem de yay gerisinden gönderdiği üçlüklerle komple bir skor opsiyonu. Ancak bu silahlarının hiç birisi üst seviyede değil, dolayısıyla da kesinlikle bir yıldız değil. Ancak çok iyi bir tamamlayıcı skorer. Açık alanda etkinliğinin daha fazla arttığını biliyoruz. Birebirlerde, özellikle tepe ikili oyunları sonrası dribbling üstünden hem kendi skorunu yaratabilmesi hem de asistleriyle takıma katkı sağlayabiliyor. İşin savunma tarafında da atletik özellikleri ve zamanlaması sayesinde top çalma konusunda etkili bir isim, özellikle pas araları konusunda uzman bir isim. Diğer taraftan topa baskı yapmayı da iyi bilen bir guard.

Hücumda sürekli potaya atak etmesi, atletik özellikleri ve istikrarlı bir şut tehditine sahip olması ile beraber hücumda Euroleague seviyesinde ortalama bir katkı verebilir. Özellikle benchten gelerek takıma enerji getirebileceği gibi savunmasıyla da fark yaratabilir.

Gelelim bu iki takıma neler katabileceğine. Zalgiris’in yeni sezonda Walkup ve Grigonis ile devam etme ihtimali zayıf görünüyor. Bu nedenle de guard rotasyonuna Michineau gibi yetenekli, delici özellikleri bulunan bir ismi eklemeleri gayet mantıklı. Diğer taraftan Bayern cephesinde Seeley, Sisko, Baldwin, Weiler-Babb gibi isimlerden hangileri ile yola devam edileceği önemli tabi. Özetle Michineau Euroleague sahnesinde faydalı olabilecek biir isim ve iki takım da onun kariyerine başlaması için doğru takımlar olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …