Güncel Haberler

İDDİA: Real Madrid, Poirier ile 3.5 Yıllık Kontrat İmzalıyor!

Turkish Airlines Euroleague‘de temsilcimzi Fenerbahçe Beko’yu yenerek play-off biletini cebine koyan ve İspanya Liga Endesa‘da liderlik koltuğunda oturan Real Madrid önemli bir uzun transferi yapmak üzere.

Bildiğiniz üzere Deck’i NBA’e kaptırmışlardı ama Euroleague’de transfer dönemi kapandığı için play-off öncesi takviye yapamayacaklar. Diğer taraftan Endesa için durum farklı, orada oynatmak için takviye yapabiliyorlar ve bu nedenle de önümüzdeki sezon özelinde görüştükleri şuanda serbest olan eski Baskonia’lı Vicent Poirier‘i bu sezon kadroya dahil edecekler.

LaSexta’nın haberine göre Fransız uzun ile bu sezonun geri kalanı da dahil olmak üzere 3.5 yıllık bir kontrat konusunda anlaşmaya vardılar ve yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Bu transfer finalize olursa Poirier daha önce 2017-19 yılları arasında Baskonia formasıyla boy gösterdiği İspanya Liga Endesa ve Turkish Airlines Euroleague sahnesine geri dönmüş olacak. Hatırlayacağınız üzere Fransız uzun 2019 yılında Euroleague sezonunu ribaund kralı olarak tamamlarken aynı zamanda da Euroleague’de sezonun en iyi 2. beşine seçilmişti.

NBA sahnesinde ise bu sezon Sixers ile sadece 10 maçta boy gösterebilmiş ve ortalama 4 dakika süre alabilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Elbette bu sezon onu Euroleague sahnesinde izleyemeyecek olmamız üzücü ama Real’in temsilcimzi Efes ile eşleşme ihtimali de olduğu için tabiki bu açıdan iyi haber. Halihazırda Tavares gibi dominant bir uzunu olan Real’in Poirier ile birlikte boyalı alanda ne kadar güçlü olacağını söylemeye gerek yok. Açıkçası Endesa sahnesi için Barça’dan gelen Gasol hamlesinin ardından Real’den de böyle bir hamle gelmesi güzel oldu. Bizleri Endesa final serisindeki El Clasico’larda çok keyifli mücadelelerin beklediğini, özellikle pota altındaki savaşın Poirier, Gasol, Tavares ile seyretmesinin ayrı bir zevk olacağını söylemek yanlış olmaz.

Euroleague için şimdiden önümüzdeki sezonu düşünerek de bu hamleyi yapmayı çok değerli. Tavares’in de bu yaz NBA yapma durumu var ve hazır oradan dili yanmış böyle önemli bir uzunu sezonun bu bölümünde yakalamışken onunla uzun süreli kontrat imzalamak da Real’in başarısı. Tavares’in boşluğunu yeni sezonda doldurabilecek bir kaç isimden biriydi Poirier. Real’in şimdiden yaptığı bu doğru hamle alkışı hakediyor. Fransız uzunun da Real’de NBA’den çok daha verimli olacağını, ait olduğu yerin Avrupa basketbolu olduğunu düşünüyorum. NBA’deki çalışmaları sonucu daha da güçlenen fiziğiyle Real’de Tavares gibi pozisyon bilgisini de geliştirmeye devam edip tıpkı Baskonia günlerinde olduğu gibi Euroleague’in en dominant uzunlarından biri olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …