Güncel Haberler

BOMBA: Real Madrid, Deck’i de NBA’e Kaptırdı!

Turkish Airlines Euroleague‘de normal sezonun son haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko’yu yenerek son anda play-off bileti kapan Real Madrid, bu habere sevinemeden şok bir gelişmeyle sarsıldı.

İspanyol ekibinin özellikle Randolph’un sezonu kapatmasından sonra forvet pozisyonunda en güvendiği isim olan Gabriel Deck, NBA takımlarından Oklahoma City Thunder ile 3 yıllık bir kontrat üzerinde anlaştı ve 9 Nisan Cuma günü ABD’ye uçarak yeni takımıyla sözleşme imzalaması bekleniyor.

Bu durumda Real, play-off serisinde Arjantinli yıldızından faydalanamayacak ve Euroleague’de transfer dönemi de kapandığı için yerine transfer yapma şansı bulunmuyor. Hatırlayacağınız üzere bir diğer Arjantinli yıldız Facundo Campazzo da sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe maçının ardından NBA takımlarından Denver Nuggets ile anlaşmıştı.

26 yaşında olan 1.98 metre boyundaki Deck, bu sezon Euroleague sahnesinde 32 maçta görev alırken 8.8 sayı, yüzde 40.7 3sayı, 3.7 ribaund, 1.2 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Güçlü fiziği, atletizmi, yüksek enerjisi ve her geçen gün geliştirdiği şut tehditi ile NBA sahnesinde iyi bir görev adamı olabilecek niteliklere sahip. Savunmada çabuk 3 numaralara karşı sorun yaşayabilir ve 4 numara için boyu kısa olduğu için de iki forvet pozisyonu arasında sıkışıp kalabilir. Euroleague sahnesinde yakaladığı ters eşleşmeleri, alçak postta fiziği ile kendisine sağladığı üstünlüğü orada yakalaması mümkün değil. Bu nedenle bacaklarını çabuklaştırıp dış şutuna konsantre olması şart NBA’de kalmak istiyorsa.

https://www.youtube.com/watch?v=wTpnc6VNA7E

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …