Güncel Haberler

Barcelona’dan Heurtel Olayına Dair Resmi Açıklama Geldi

FC Barcelona kulübünden Fransız basketbolcu Thomas Heurtel‘in merkezinde gerçekleşen olaylar hakkında açıklama geldi.

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesi için İstanbul’a gelen ve Anadolu Efes’e konuk olan FC Barcelona, geri dönüş yolculuğunda Heurtel’i takım uçağına almamıştı.

Kararın neden alındığı ve olayın nasıl gerçekleştiğine dair detayları BURADA bulabilirsiniz.

Barça’nın uyguladığı bu radikal yöntem basketbol caminasında da ciddi tepkilere yol açmıştı.

Bunun üzerine de Barcelona yönetimi konuyu netleştirme ve kendisini savunmak için resmi bir açıklama yapma ihtiyacı duydu. İşte açıklamada kullanılan ifadeler:

“Thomas Heurtel ile alakalı yaşanan son gelişmelerden sonra bir açıklama yapmak ve bazı konulara netlik kazandırma ihtiyacı doğmuştur.

  1. Pazar günü takımın Joventut de Badalona ile oynadığı karşılaşmadan önce Thomas Heurtel ve kulüp, kontrat feshi görüşmeleri devam ettiği için oyuncunu yaşayabileceği olası bir sakatlığa karşı önlem almak adına maçta oynamamasına karar vermiştir.
  2. Pazartesi günü kulüp, Anadolu Efes karşısında forma giymeyecek oyuncunun profesyonel kariyerindeki geleceğini daha rahat çizebilmesi için kendisi ve menajerinin talebi doğrultusunda takımla beraber İstanbul’a seyahat etmesine izin vermiştir.
  3. Salı günü oyuncu, kulüpten takımla birlikte çalışarak geleceğini bir çözüme kavuşturabilmek için izin istemiştir.
  4. Salı günü öğle saatlerinde oyuncu ve menajeri arasındaki görüşmelere daha sonra devam etmek üzere ara verilmiştir. Maç esnasında takımla birlikte olmayan ve kontrat görüşmeleri de yarıda kalan oyuncunun, takımla birlikte İspanya’ya dönmemesine karar verilmiştir. Oyuncu herhangi bir şekilde göz ardı edilmemiştir. Kendisine otel, uçak bileti, ertesi gün Barcelona’ya seyahat edebilmesi için gerekli belgeler gibi tüm gereken şartlar sağlanmıştır.

Son olarak Thomas Heurtel’in Barcelona’yla olan kontratını devam ettiğini ve geleceğinin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını bildirmek isteriz.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …