Güncel Haberler

RESMİ: Daçka, Yeni Oyun Kurucusunu Açıkladı

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Tekfen yeni oyun kurucusunu açıkladı.

Sizlere daha önce iletmiş olduğum NBA patentli oyun kurucu Josh Magette ile anlaştıklarını duyurdular.

Birleşik Amerikalı guard hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

1.85 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli guard, G-League’de 29 maçta ortalama 35.0 dakika süre alırken 21.1 sayı, %43.2 3sayı, 4.1 ribaund, 9.8 asist, 2.2 top çalma gibi dikkat çekici istatistiklere imza atmıştı. Ayrıca NBA sahnesinde de Orlando Magic formasıyla 8 maçta görev almış ortalama 4.9 dakika sahada kalabilmişti.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

ABD’li oyun kurucu Joshua Adam Magette ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladık.

NBA’de Atlanta Hawks ve Orlando Magic formalarıyla 26 maçta görev alan 1989 doğumlu oyun kurucumuz geçtiğimiz sezon G-League takımlarından Lakeland Magic’te 29 maça çıktı. Maç başına 21.1 sayı, 9.8 asist ve 4.1 ribaund ortalamalarıyla oynayan 1.85 boyundaki oyuncumuz bu performansıyla sezonun en iyi ikinci beşinde kendine yer buldu. 2018/19 sezonunda Cedevita Zagreb ile Avrupa basketboluna adım atan Josh Magette, aynı sezon İspanyol kulübü Gran Canaria ile Eurolegue tecrübesi de edindi.

2021 Fiba AmeriCup elemelerinde Amerika Birleşik Devletleri milli takımında forma şansı bulan Magette, ülkesinin namağlup bir şekilde Americup’a kalmayı garantilemesine 12.3 sayı 3 asist ve 2.3 ribaundluk ortalamarıyla katkı verdi.

Oyuncumuza Darüşşafaka Tekfen forması ile sağlıklı ve başarılı bir sezon dileriz.

Darüşşafaka Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …