Güncel Haberler

RESMİ: Tofaş, Kilpatrick ile Yollarını Ayırdığını Açıkladı

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş, Omot’tan sonra bir yabancı oyuncusu ile de daha yollarını ayırdığını açıkladı.

Tofaş‘tan yapılan açıklamada bu yaz takıma katılan NBA patentli skorer Sean Kilpatrick ile karşılıklı olarak anlaşarak yolların ayrıldığı belirtildi.

1.93 metre boyunda olan 30 yaşındaki skorer guard, BSL’de 8 maçta ortalama 32.5 dakika süre alırken 18.9 sayı, %42.0 3sayı, 3.3 ribaund, 4.0 asist, 1.4 top çalma ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 2 maçta ortalama 31.5 dakika süre alırken 16.5 sayı, %42.9 3sayı, 3.5 ribaund, 4.0 asist, 2.0 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sezon içerisinde yapılan Purcell ve Phillip hamlelerinin ardından Kilpatrick’in takımdaki etkinliği azalmıştı ki artık ligde sadece 5 yabancı kadroda yer alabiliyor koç Demir de Purcell, White, Simmons, Phillip, Christon rotasyonunun daha faydalı olacağını düşünüyor. Şampiyonlar Ligi’nde de 15 günde bir maç yaptıklarını düşündüğümüzde takımda beşden fazla yabancı bulundurmayı Tofaş yönetimi yüksek maliyetli bulmuş durumda. Purcell ve Phillip’in 2 numarada da süre alabilmeleri ve Christon’ın Kilpatrick ile beraber bu dörtlü arasındaki en saf 1 numara olması da koç Demir’in onu tercih etmesine neden oldu. Purcell ve Phillip iyi performans sergiledikleri için Kilpatrick’in yolların ayrılmasına karar verilen isim olması şaşırtıcı değil.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …