Güncel Haberler

Daçka’dan Oyun Kurucu Takviyesi Geliyor

ING Basketbol Süper Ligi‘nin FIBA Şampiyonlar Ligi temsilcilerinden biri olan Darüşşafaka Tekfen, oyun kurucu hamlesi yapmaya hazırlanıyor.

Oyun kurucu rotasyonunu güçlendirmek isteyen Daçka, Basketfaul’ün haberine göre son olarak G-League‘de Lakeland forması giyen Josh Magette ile anlaştı. Yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.85 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli guard, G-League’de 29 maçta ortalama 35.0 dakika süre alırken 21.1 sayı, %43.2 3sayı, 4.1 ribaund, 9.8 asist, 2.2 top çalma gibi dikkat çekici istatistiklere imza atmıştı. Ayrıca NBA sahnesinde de Orlando Magic formasıyla 8 maçta görev almış ortalama 4.9 dakika sahada kalabilmişti.

2012 NBA draftında herhangi bir takım tarafından seçilmeyince profesyonel kariyerine Hollanda’nın Landstede Zwolle takımında başlamıştı. Daha sonraki kariyerinde Yunanistan’ın Koroivos Amaliadas takımında, G-League’de çeşitli takımlarda ve Atlanta Hawks takımında yer aldı. 2018-19 sezonunda Avrupa’ya tekrar döndü ve Gran Canaria’da başladığı sezonu Cedevita’da tamamladı. Son 2 sezondur ise ülkesinde genelde G-League’de forma giydi.

EDİTÖR YORUMU:

Magette herşeyden önce saf bir oyun kurucu. Tecrübesi, yüksek basketbol IQ’su ve saha görüşü ile değerli bir organizatör. Çok süratli ya da atletik bir guard değil ama takımını iyi yöneten takım arkadaşlarını bir seviye yukarı çıkarabilen, onları iyi besleyen bir isim. Bu nedenle hücumda bir yaratıcıdan çok bir organizatör diyebiliriz onun için. Ama tabiki savunmaları doğru okuyup bulduğu hareketli atışlar (floater) ve dribbling üstü orta mesafe şutlar ile skora da katkı verebiliyor solak guard. Koridoru açık bulduğunda, savunmayı iyi okuyup potaya kadar da gidebiliyor akıllı penetrelerle. Dış şutlar konusunda da istikrarlı bir isim ve oyunu gereksiz yere forse etmiyor, şut tercihlerini doğru yaptığı için yüzdesi de yüksek olan bir isim. Eksilerine gelecek olursak; çember altında iyi bir bitirici değil ki fiziksel olarak da yumuşak bir oyuncu. Bu yumuşaklık onları güçlü guardlar karşısında savunmada da zorluyor. Bitirişlerde sağ elini kullanamaması ve hem yakala at pozisyonlarda hem de orta mesafe şutlarda istikrarlı olmaması da diğer eksileri.

Daçka’nın sezon başından beri sürekli söylediğim takımdaki zayıf halka Gillion ile yollarını ayırmaya karar vermesi ve bu transfere karar vermesi önemli bir hamle. Magette takımı derleyip toplayabilecek, takımdaki tecrübeli kanat oyuncuları Erkan ve Sinan artı Luther ve Jerrett gibi bitiricilerin verimini yükseltebilecek bir oyun kurucu. Daçka’ya değer katacağını, hücumdaki verimsiz performansın ortadan kalkılması adına iyi bir çözüm olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …