Güncel Haberler

BOMBA: Virtus Bologna Zeljko Obradovic’in Peşinde (Diğer adaylar Scariolo ve Banchi)

Bildiğiniz üzere Virtus Bologna, koç Djordjevic ile yollarını ayırmıştı ve İtalyan ekibinin radarında kimler olduğu da netleşmeye başladı.

İtalya basınında yer alan iddialara göre hem İtalya Serie A hem de 7DAYS EuroCup‘da şampiyonluk kovalayan yüksek bütçeli ekibin listesinin başında Fenerbahçe Beko‘nun efsane koçu Zeljko Obradovic yer alıyor.

Ayrıca haberde belirtilenlere göre İtalyan ekibinin listesinde 2 önemli koç daha var. Toronto Raptors’da asistan koçluk yapan ve aynı zamanda İspanya milli takımının başında olan İtalyan koç Sergio Scariolo ve şuanda takım çalıştırmayan Luca Banchi.

İtalyan ekibinin 3 koçla da bu hafta içerisinde görüşmelere başlayacağı gelen haberler arasında. Tabi asıl merak edilen konu ise Fenerbahçe’den ayrılırken bu sezon takım çalıştırmayacağını ve uzun bir süre dinlenmek artı ailesi ile vakit geçirmek istediğini belirten koç Obradovic’in tutumu. Bakalım Sırp efsane Bologna’nın bu teklifine nasıl yaklaşacak.

EDİTÖR YORUMU:

Halihazırda kadrosunda Milos Teodosic’i bulunduran ve geçtiğimiz günlerde de Marco Belinelli’yi kadrosuna katarak ses getiren Virtus Bologna’nın hedefi şuana kadar 7 maçın tamamını kazandığı EuroCup’da sezonu şampiyon tamamlayarak yeni sezonda Euroleague sahnesinde boy göstermek. Elbette bu yolda da takımın başında onlara en çok güç katacak isim tartışmasız koç Obradovic olacaktır. Ancak koçun ilkelerine ve sözlerine ne kadar bağlı bir basketbol adamı olduğunu biliyoruz. Sezon ortasında bu tarz bir görevi kabul edeceğini düşünmüyorum. Diğer taraftan koç Scariolo’nun Toronto’dan sezon başlamadan ayrılıp gelmesi gayet olası bir seçenek ve onun da çok başarılı olacğaını düşünüyorum, nitekim NBA’de de çalışsa yıllardır İspanya milli takımının başında ve Avrupa basketbolunu çok yakından takip eden iyi bilen bir koç. Bakalım bu iki efsane isimden birini tekrar Avrupa’daki parkelerde görebilecek miyiz önümüzdeki günlerde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …