Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş’dan Skorer Guard Takviyesi

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş, guard rotasyonuna G-League‘den takviye yaptı.

Daha önce Troy Williams ile anlaşan siyah beyazlılar oyuncunun Covid testinin pozitif çıkması nedeniyle bu transferden vazgeçmek zorunda kalmış, guard arayışlarına girmişti.

Bunun üzerine 2017 yılında North Carolina ile NCAA şampiyonluğu yaşamış, son olarak G-League takımlarından Greensboro Swarm forması giyen Joel Berry ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını duyurdular.

1.83 metre boyunda olan 25 yaşındaki Berry, geçtiğimiz sezon 34 maçta görev alırken 8.0 sayı, 2.1 ribaund, 2.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Berry için oyun kurucu demek zor, tam anlamıyla bir kombo guard. Daha çok skor yönü ön planda olan, pas vermekten çok atmayı düşünen bir isim. Her pozisyonda şut tehditi var ve penetre üstünden de skor üretebiliyor. Dribbling üzerinden kendi skorunu yaratabilen Berry’nin özellikle yarı saha basketbolunda Beşiktaş’ın bu açığını kapatabileceğini, çok faydalı olacağını düşünüyorum. Diğer taraftan halen takımın organizasyon anlamındaki lider eksiği devam ediyor, bu konuda iyi bir isim değil. Atletik özellikleri ve çabukluğu sayesinde hücumdaki etkinliği gibi savunmaya da değer katabilecek bir oyuncu. Ribaundlar konusunda da fiziğine ve pozisyonuna göre orta halli bir isim. Siyah beyazlılar adına tehlike oluşturacak nokta iki pozisyon arasına sıkışmış olması ve şut atma konusunda fazla ısrarcı olup, tercih hatalarının da etkisiyle düşük verimliliklerde kalabilmesi. Ayrıca kapalı savunmaların üstüne yaptığı penetrelerde de hataya açık bir guard.

Beşiktaş’ın elinde Blackmon ve Şehmus gibi iyi kanat oyuncuları varken, saf bir oyun kurucu yerine skor yönü ön planda olan bir guarda yönelmesi bana çok doğru gelmdi. Koç Kandemir’in birden fazla skorer ile (Lofton-McCalleb günleri) ile oynamayı sevdiğini biliyoruz ama günümüz basketbolunda bu artık çok riskli bir durum. BSL sahnesinde onları hem savunmada zorlayacaktır hem de ellerinde Alperen gibi formda bir uzun varken, organizasyonda sorun yaşarak onun da verimini düşürebilirler…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …