Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’un Yeni Koçu Alimpijevic Oldu

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, koç Açık ile yollarını ayırdıktan sonra yerine getireceği ismi duyurdu.

Bursa ekibi başantrenörülük görevine Sırp koç Dusan Alimpijevic‘i getirdi.

34 yaşındaki genç koç hakkında kulüpten şu açıklama yapıldı:

Frutti Extra Bursaspor’umuzda A Takım baş antrenörlük görevine Dusan Alimpijevic getirildi. Sayın Alimpijevic’e ‘Bursaspor ailesine hoş geldin’ diyor, basketbol takımımızın başında kendisine başarılar diliyoruz.

Alimpijevic 2008 yılında antrenörlüğe başladı. Sıbistan U20 milli takımında asistan koçluk yapan Sırp koç, 2014 yılında takımla beraber Avrupa üçüncüsü olmayı başardı. 2016 yılında FMP Beograd takımında geçirdiği başarılı yılın ardından, 2017 yılında Euroleague’de yer alan Kızıl Yıldız takımının başantrenörü olarak görev yaptı. Alimpijevic en son Rus takımı Avtodor’u çalıştırdı. Ayrıca 2018 yılında NBA yaz liginde Dallas Mavericks takımında asistan koç olarak görev yaptı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …