Güncel Haberler

Bursaspor’un Yer Aldığı EuroCup D Grubu İncelemesi

7DAYS EuroCup 29 Eylül Salı günü başlıyor ve ben de sizler için temsilcilerimizin yer alacağı grupları analiz edeceğim.

Öncelikle formatı hatırlayalım; her gruptan ilk 4 sırada yer alacak takımlar Top 16 için yeniden dörtlü gruplar oluşturacaklar, alınan galibiyetler Top 16 turuna taşınmayacak.

Şimdi de gelin birlikte Frutti Extra Bursaspor‘un yer aldığı D grubunu inceleyelim.

Bu arada temsilcimiz hakkında yaptığım takım analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Grupta temsilcimiz ile beraber Cedevita Olimpija (Slo), Trento (Ita), Gran Canaria (Isp), Nanrerre (Fra) ve Promitheas (Yun) yer alıyorlar. Denk güçlerin yer aldığı ve favorisi olmayan bir grup olduğunu söyleyebiliriz. İlk 4 sırada yer alacak takımların üst tura çıkacak olması 6 takımlı grupta çekişmeyi daha da arttıracak.

Kadro kalitesi ve tecrübe açısından baktığımızda iki takım, Promitheas ile Gran Canaria ufak bir farkla diğer takımlara göre öne çıkıyorlar. Yunan ekibinde daha önce ülkemizde de forma giymiş Delroy James, Diante Garrett, Ian Miller gibi tecrübeli isimler var ki sezona da ilk kez düzenlenen Yunanistan Süper Kupası’nın kazanarak girdiler, çok formdalar. Gran Canaria ise koç Fisac yönetiminde, Matt Costello, Jacob, Wiley, Beqa Burjanadze gibi değerli uzunlara, artı Frankie Ferrari ve Andrew Albicy gibi önemli guardlara sahip bir takım. Onlar da geniş kadrolarıyla Liga Endesa sezonuna iyi başladılar, grubun favorileri arasında yer alıyorlar.

Bu iki takım dışında kalan 4 takım arasında kıyasıya bir mücadele olacak 3 ve 4. sıralar için. Temsilcimiz Bursaspor Newman-Munford ikilisiyle çok can yakabilecek bir takım ama tabi maçların taraftarsız oynanacak olması onlar için büyük dezavantaj olacak, ateşli Bursa taraftarının desteğini alamayacaklar. Cedevita, Kendrick Perry ve Jaka Blazic ikilisi ile sürpriz kovalayacak ekiplerden biri olacak. Nanterre de Dwight Buycks ve Chris Warren gibi iki tecrübeli guardın liderliğinde, Tyler Stone ve Isaia Cordinier’i verimli kullanarak rakiplerine diş geçirmeye çalışacak. Bana grubun en zayıf ekibi ise Trento olacak. Garry Browne ve JaCorey Williams dışında net bir silahı bulunmayan, Süper Kupa maçlarında da kötü görüntü veren İtalyan ekibinin işi zor olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …