Güncel Haberler

Bahçeşehir’in Yer Aldığı EuroCup A Grubu İncelemesi

7DAYS EuroCup 29 Eylül Salı günü başlıyor ve sizler için temsilcilerimizin yer aldığı grupları kısaca analiz edeceğim.

Öncelikle format gereği 6 takımın yer aldığı her gruptan en iyi 4 takımın adlarını son 16 gruplarına yazdıracağını hatırlatayım.

Sonra da temsilcimiz Bahçeşehir Koleji‘nin yer alacağı A grubunun incelemesine geçelim birlikte.

Temsilcimiz hakkında yaptığım detaylı takım analizini sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Grupta Bahçeşehir ile beraber, Bourg (Fra), Joventut Badalona (Isp), Partizan (Sır), Venezia (Ita) ve Unics Kazan (Rus) mücadele edecekler. Özetle “ölüm” grubu diyebiliriz A grubu için. Maalesef temsilcimiz EuroCup sahnesindeki ilk sezonunda en zor gruplardan birine düşmüş durumda.

Öncelikle Partizan, Venezia, Unics Kazan arasında bir ilk 2 yarışı izleyeceğimizi söylemek yanlış olmaz. 3 takım da EuroCup şampiyonu olabilecek seviyede kadrolara sahipler. Partizan, koç Scepanovic liderliğinde Codi Miller-McIntyre, Eric Mika, Rade Zagorac, Nemanja Dangubic, Nemanja Gordic, Novice Velickovic, RaShawn Thomas gibi kaliteli, kariyerli isimlere sahip. Venezia ise koç De Raffaele ile yola devam ederken kadrosunu da korudu, istikrarlı takımlardan biri. Austin Daye, Stefano Tonut, Julyan Stone, Jeremy Chappel ve Mitchell Watt yine en önemli silahları olacaklar. Unics ise koç Priftis liderliğinde kadrosunda önemli değişiklikler yaptı ve artık daha güçlü bir takım. John Brown ve Jordan Morgan ile pota altında, Isaiah Cannan ve Nate Wolters ile guard pozisyonunda ve Jamar Smith artı John Holland ile kanatlarda, yani her pozisyında önemli silahlara sahipler.

Bu 3 favori takımın dışında kalan, temsilcimizin de aralarında olduğu 3 takım ise 4. sırada yer alıp son 16 bileti kapmaya çalışacaklar. Bu nedenle Bahçeşehir’in Badalona ve Bourg ile hem içerde hem de dışarıda oynayacağı maçlar, alacağı galibiyetler altın değerinde olacak. Pota altında Josh Owens ve skorer pozisyonunda Erick Green koç Aktaş’ın en güvendiği isimler olacaklar. Ancak Jones, Perez, Alridge artı yerli oyuncular İsmet, Rıdvan ve Burak Can’dan da ekstra katkılar almak zorundalar. Badalona temsilcimizi en çok zorlayacak ekip olacak bu yarışta. Aante Tomic ve Pau Ribas gibi Euroleague tecrübesi bulunan önemli iki ismin yanında Vladimir Brodziansky, Conor Morgan, Simone Birgander ve Shawn Dawson gibi değerli tamamlayıcılara da sahipler. Bourg ise kağıt üstünde grubun zayıf halkası olabilir. İki tecrübeli isim Zachery Peacock ve Danilo Andjusic ile sürpriz yapmaya çalışacaklar ama işleri diğer takımlara göre çok daha zor olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …