Güncel Haberler

Koç Gören Rakipleri Dijon’u Değerlendirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2019-20 sezonunun şampiyonunu belirlemek için Atina’da düzenlenen Final 8’de ülkemizi temsil edecek olan Türk Telekom‘un koçu Burak Gören rakiplerini değerlendirdi.

Hazırlık maçı oynayamamış olsa da iyi hazırlandıklarını dile getiren Gören, “Çok güçlü rakiplerimize karşı şampiyonluk için mücadele edeceğiz.” dedi.

Gören çeyrek finalde Çarşamba akşamı saat 21:30’da karşılaşacaklar Fransız ekibi Dijon’un bu hafta Fransa Pro A’da Asvel’i yenerek ne kadar güçlü olduğunu gösterdiği belirtti ve rakibi şu ifadelerle değerlendirdi:

Çok sert savunma yapan, iki kısa oyuncusu; David Holston ve Axel Julien hem skoru taşıyan, hem maç başına 16-17 asist üreten, uzunlarının uzak atışı olan çok ters bir rakiple karşılaşacağız. Dijon taşların yerine oturduğu, herkesin birbirini tamamladığı bir takım. İki sezon önce Samsunspor ile TBL’de, daha önce Karşıyaka ve Mersin’de oynayan David Holston, Dijon’da inanılmaz bir sıçrama ile kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor. 2-3’leri atletik, topa sertlik yapan, ikili sıkıştırmalarla rakibini düzen dışına çıkaran, Fransız basketbolunun özelliklerini taşıyan Dijon maçının kolay geçmeyeceği muhakkak ancak biz de bu kadroyu şampiyonluk hedefi ile kurduk.

Planladıklarının çok dışında bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatan Gören şöyle devam etti:

Pandemi nedeniyle programımızı ve 5 hazırlık maçını iptal edip son 20 gün kendimizi Göçek’te izole ettik. Hazırlık maçı oynamanın veya Ankara’da kalmanın riski artıracağını düşündük. Bu çok farklı ama zorunlu hazırlığımızın artı ve eksilerini sahada göreceğiz. Yeni bir takımız, hazırlık döneminde bazı eksiklerimiz de oldu ama hedefimiz hiç değişmedi. İyi bir takımız ve Yunanistan’dan kupa ile dönmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …