Güncel Haberler

Türk Telekom, Dekker ile Görüşüyor

Yeni sezonda ülkemizi tekrar FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ve öncesinde 2019-20 sezonunun devamı niteliğindeki son 8 maçlarında boy gösterecek olan Türk Telekom, forvet rotasyonuna NBA patentli bir isim eklemek istiyor.

Bu sezonu Lokomotiv Kuban‘da geçiren ve sonrasında serbest kalan Sam Dekker ile Sportando’nun haberine göre görüşmelere başladılar. Birleşik Amerikalı forvet ile daha önce Panathinaikos ve Maccabi Tel Aviv’in de ismi anılmış ancak bir gelişme yaşanmamıştı.

Dekker hakkındaki yorumlarımı daha önce sizlerle BURADA paylaşmıştım. Wiltjer ve Eric ile beraber pota altı rotasyonunu paylaşacaklar. Özellikle Wiltjer’in zaman zaman 5 numaraya da kayabileceğini düşündüğümüzde 4 numarada koç Gören’in en çok faydalanacağı isimlerden olacaktır. Dış şut tehditi, topu yere vurabilmesi, atletizmi ve ribaundlara verdiği katkıyla modern basketbolda aranan 4 numaralardan biri, çok doğru bir hamle olur Telekom için. Ayrıca farklı beşlerde onu 3 numarada da görebiliriz, çok yönlü bir katkı verecek Ankara ekibine.

2.04 metre boyunda olan 25 yaşındaki forvet, EuroCup sahnesinde 10 maçta ortalama 26.6 dakika süre alırken 13.1 sayı, %30.3 3sayı, 5.3 ribaund, 1.5 asist ve VTB Lig sahnesinde ise 19 maçta ortalama 23.1 dakika süre alırken, 11.4 sayı, %32.4 3sayı, 4.9 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti. NBA kariyerinde ise 4 sezon boyunca toplam 200 maça çıkarken 5.5 sayı, 3.0 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

https://youtu.be/8ECzZo_jsX4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …

2 Yorumlar

  1. Chandler Persons’a benzetilen basketbolcu. Türk Telekoma katkı sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir