Güncel Haberler

FLAŞ: Tofaş, NBA Patentli Skorer Kilpatrick ile Anlaştı!

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek ekiplerden biri olan Tofaş, Mejia’nın emekli olduğunu açıklamasının ardından yeni bir skorer arayışına girmişti.

Sportando’nun haberine göre Tofaş , bu sezon Buducnost forması ile izlediğimiz NBA patentli skorer Sean Kilpatrick ile 1+1 yıllık kontrat konusunda prensipte anlaştı. Yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

1.93 metre boyunda olan 30 yaşındaki Birleşik Amerikalı skorer bu sezon Adriyatik Ligi’nde 13 maçta ortalama 21.7 dakika süre alırken 9.1 sayı, %30.4 3sayı, 2.9 ribaund, 1.8 asist ve EuroCup’da ise 2 maçta ortalama 28.5 dakika sahne alırken 16.5 sayı, %55.6 3sayı, 2.5 ribaund, 3.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Kilpatrick NBA kariyerinde 157 maçta görev almış, 10.6 sayı, 2.7 ribaund, 1.5 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

Avrupa’daki ilk tecrübesinde Panathinaikos forması ile Euroleague sahnesi için yetersiz kalmış olsa da EuroCup seviyesinde iyi iş yapabileceğini gösterdi bu sezon forma giydiği 2 maçta. Kilpatrick sahanın her yerinden skor bulabilecek kalitede olan, saf bir skorer. Avrupa basketboluna tam olarak adapte olamadı. Özellikle oyun içindeki istikrarsızlıkları ile bir türlü tam olarak beklenen katkıyı veremedi.

Şimdi önünde çok iyi bir fırsat olacak eğer Tofaş ile anlaşırsa. Koç Ene yönetimindeki ekibin geçtiğimiz dönemde oyuncuların gelişimine nasıl yardımcı olduklarını, onları nasıl üst seviyelere çıkardıklarını gördük. Kilpatrick gibi kariyeri son sezonlarda istediği ve beklendiği gibi gitmeyen kaliteli bir skorerin yeniden doğması için Bursa temsilcisinin doğru adres olacağını, uyum sağlarsa da çok iyi katkı verebileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …

Bir Yorum

  1. yüzde yüz katkı sağlar. Özellikle bizim ligimizde iş yapabilecek bir oyuncu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir