Güncel Haberler

RESMİ: Koç Erdoğan Galatasaray ile Devam Ediyor

Son 2 sezonda Galatasaray Doğa Sigorta ile başarılı bir performans sergileyen koç Ertuğrul Erdoğan, yeni sezonda da takımın başında görevine devam edecek.

Bildiğiniz üzere Saras’ın yerine yeni koçunu arayan Zalgiris Kaunas, başarılı koçu 2 alternatiften biri olarak belirlemişti, Erdoğan da sözleşme imzalamış olmasına rağmen yönetimden izin ve destek olarak Zalgiris ile görüşmelerde bulunmuştu. Ancak Litvanya ekibinin diğer aday Schiller ile yola devam etmeye daha sıcak olması ve koç Erdoğan’ın uzayan görüşme sürecinin Galatasaray’a zarar verebileceğini düşünmesi nedeniyle taraflar arasında anlaşma sağlanamadı, koç Erdoğan Galatasaray’da kaldı.

Tecrübeli koç yeni açtığı twitter hesabından da konuyla ilgili bir açıklama yaparak Galatasaray’da yola devam edeceğini duyurdu:

Geride kalan birkaç günde Avrupa’nın en önemli basketbol ülkelerinden Litvanya’nın köklü kulübü Zalgiris ile görüşme halindeyim. Bu çapta bir organizasyon tarafından istenmek, Sarunas Jasikevicius gibi bir figürden sonra Zalgiris’te başantrenörlük pozisyonu için düşünülmek benim adıma büyük gurur kaynağıydı.

Avrupa’daki her antrenörün hayali bir gün Euroleague’de çalışmaktır. Ben de aynı kanaatteyim. Zalgiris’in ilgisi gerek Euroleague’de başantrenörlük yapabilmek için, gerekse de ülkemi yurt dışında bir takımda temsil edebilmek açısından çok heyecanlandırmıştı.

Bu süreçte benden desteğini esirgemeyen ve her konuda yardımcı olmaya çalışan başkanımız ayın Mustafa Cengiz’e çok teşekkür ederim.

Zalgiris yöneimiyle yaptığımız görüşmelerin ardından sürecin git gide uzamasıyla iki yıldır büyük emek verdiğim ve halihazırda başantrenörü olduğum Galatasaray’ın yaklaşan sezon içi kadro yapılandırmasının zarar görme ihtimali belirdi. Bu sebeple kulübümün menfaatlerini düşünerek bir karar vermeliydim.

Başkan sayı Motiejunas’a göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etmekle birlikte, gelecek sezon Galatasaray’daki görevime devam edeceğimi kamuoyuna duyurmak isterim.

Bu süreçte başta büyük Galatasaray taraftarı olmak üzere Türk Basketbol kamuoyu ve tüm basketbolseverlerden aldığım destek mesajlarından ötürü de çok mutluyum. Eksik olmayın.

Gelecek sezon kaldığımız yerden devam.

Ertuğrul Erdoğan

EDİTÖR YORUMU:

Keşke Zalgiris ile Ertuğrul hoca anlaşabilseydi. Bir koçumuzu yabancı bir Euroleague takımının başında görmek gerçekten gurur verici olurdu. Ama bu görüşmeler bile koçlarımız için açılmış bir kapı oldu bence. Umarım önümüzdeki sezonlarda başta koç Ufuk Sarıca ve koç Ertuğrul Erdoğan olmak üzere başarılı antrenörlerimizi Euroleague takımlarının başında görebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …